Срещу рекордна гаранция от 250 хиляди лева кметът на Септември

...
Срещу рекордна гаранция от 250 хиляди лева кметът на Септември
Коментари Харесай

След акцията в Септември: Пуснаха кмета срещу рекордна гаранция от 250 000 лв.

Срещу рекордна гаранция от 250 хиляди лв. кметът на Септември излезе на независимост. Повдигнати са му 2 обвинявания. Обвинен е и негов зависещ. Жители на Септември през днешния ден стачкуваха в отбрана на кмета Марин Рачев.

Септември

Кметът Марин Рачев излезе на независимост незабавно щом изтече 24-часовата му мярка за задържане. Пред полицейското ръководство го чакаха десетки негови последователи. Единственото, което съобщи беше, че е почтен и има вяра в правораздаването.
Марин Рачев, кмет на община Септември: Не очаквайте от мен посредством медиите да изясняваме нещата. Има правосъдна зала, където всичко ще бъде коментирано в елементи, ще се показват доказателствата .
Марин Рачев има повдигнато обвиняване за корист с публични поръчки. Разследващите са намерили бележник с бележки на кмета, в който той записвал облагите от всяка една договорка.
Иван Гешев - началник на Специализираната прокуратура: Разценки за всяка компания, която ние считаме да ревизираме и считаме, че има индикации с родословното дърво на кмета на община Септември и посредством, които евентуално, това е въпрос на доказване, е източвана община Септември, са разказани компаниите, суми на публични поръчки, облаги и всевъзможни други съкращения, които ще бъдат изяснявани евентуално в хода на бъдещи експертизи.
В нощното шкафче на кмета на Септември от комисията за противопоставяне на корупцията разкрили и информации на ДАНС, свързани със сигнали за пазаруване на гласове на локалните избори през 2015-та година.
Иван Гешев - началник на Специализираната прокуратура: Явно с чисто научна цел кметът, бъдещия кмет тогава на община Септември, се е интересувал, допустимо е да написа дисертация на тази тематика някаква, не съм осведомен.
Хората в Септември са разграничени в оценките си за ръководството на общината. Рано сутринта, в центъра на града, се събраха бранители на кмета Марин Рачев. Отделени с полицейски ескорт, участваха и представители на инициативния комитет „ Да спасим община Септември ".
Николай Баташки - предприемчив комитет „ Да спасим Община Септември ": След като има за над 13 млн. подписани публични поръчки единствено с едни избрани компании с един кръг от хора питаме къде са парите . Георги Пенев: Абсолютно никаква корупция няма! Защото би трябвало да знаеш тука локалните хора виждат защо става въпрос, че се работи от заран до вечер. Маргарита Попова: Това че работят негови компании, ние целият град сме удовлетворени, тъй като в тия компании работят локални хора.
Специализираната прокуратура е поискала данъчни проверки на 14 компании, които са изпълнявали публични поръчки в общината. Обвиненията може и да се усилят, в случай че в хода на следствието се потвърди, че в Септември е работила проведена незаконна група.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР