Срещу отвлечените украинците деца в Русия се прилага не само

...
Срещу отвлечените украинците деца в Русия се прилага не само
Коментари Харесай

Родителите ви изоставиха: руснаците упражняват психологически тормоз над украински деца

Срещу отвлечените украинците деца в Русия се ползва освен физически, само че и психически тормоз. Това заяви съветничката на украинския президент по правата на детето Дария Герасимчук в изявление за " 24 канал ". 

На дребните пленници се казвало, че родителите им са ги изоставили и че никой не се нуждае от тях. Руските " възпитатели "  пребивали някои деца.

" Много деца даже имали снимки на телефоните си, само че когато руснаците ги прибирали на родителите им, те ги принуждавали да изтрият всичко от телефоните, тъй че да няма фотоси или видео доказателства ", сподели Герасимчук.

Някои от децата, които съумели да се върнат от съветски плен, били с натъртвания. Те изясняват, че са били бити с пръчки и ръце, а за всяко непокорство им било казвано, че " ще ви научим по какъв начин да обичате Русия вярно ". Децата също били затваряни в изби.

" Те желаеха да пренастроят паметта им и да основат послушни, добре култивирани нови съветски жители ", подчерта Герасимчук.

На 28 март Украйна заяви, че са известни повече от 19,5 хиляди случаи на украински деца, депортирани в Русия. Според Европейския парламент същинският брой на незаконно депортираните украински деца варира сред 16 000 и 300 000 души.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР