Срещу насилието над жени се обявиха активисти за човешки права.

...
Срещу насилието над жени се обявиха активисти за човешки права.
Коментари Харесай

Шествие срещу насилието над жени в София

Срещу насилието над дами се оповестиха деятели за човешки права. Те се събраха пред правосъдната палата в София, предава БНР.

Очаква се протестиращите да преминат в спокойно шествие до централата на Българска социалистическа партия в символ на митинг против подписката за референдум срещу Джендър образованието. Предвидено е шествието да стигне и до централата на партия " Възраждане ", като протестиращите  се оповестиха против  омразата и насилието.

" Шествие, което е срещу насилието над дами, срещу надигащата се вълна на нацизъм и срещу патриархалното принуждение. Организираме го, тъй като сме възмутени от това, което се случи в Стара Загора. Това е просто безусловно неприемливо. Ние се борим систематично с деянията на принуждение ", изясни участник в митинга.

" В нашето общество от много време се знае, че го има този миг с домашното принуждение, с насилието в интимни връзки, с джендър основаното принуждение. И хем се знае, хем е обществена загадка, хем го приказваме единствено под юргана. Та, хайде малко да помислим над него ", сподели протестираща.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР