Десетки пловдивчани и руски граждани се качиха днес на върха

...
Десетки пловдивчани и руски граждани се качиха днес на върха
Коментари Харесай

Вижте как посрещнаха Митрофанова на паметника на Альоша в Пловдив

Десетки пловдивчани и съветски жители се качиха през днешния ден на върха на рид Бунарджика в Пловдив, с цел да положат венци и цветя на паметника на Альоша във връзка 79-ата годишнина от успеха над хитлерофашистка Германия. Част от жителите обявиха, че на 9-ти май означават и Деня на Европа.

Пред паметника на Альоша, паралелно с българския трикольор, се виждаха съветски флагове, портрети от Безсмъртния полк, георгиевски лентички и портрети на Путин и Сталин.

Слово произнесе съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която беше придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов. Посрещнаха я с песента " Свещенная война ".  Десетки русофили я приветстваха с думите " С праздником ", оповестява 24 часа.

Когато Митрофанова стартира приветствието си, до нея застана преводачка, само че още на първото изречение присъстващите извикаха, че няма потребност. " Без превод! Хорошо! ", отвърна посланичката. И продължи да приказва за милионите жертви, дадени по време на Втората международна война.

" Няма различен ден в историята на страната ни, когато връзката на времената, полезността на живота и любовта към Родината да се усещат толкоз мощно. И не става дума единствено за многомилионните жертви, положени от народите на Съюз на съветските социалистически републики на олтара на Победата. Факт е, че в случай че Съветския Съюз беше сполетяла ужасна покруса и ние, както доста европейски страни, бяхме победени, щеше да ни чака напълно друга орис. Това не са празни приказки - тогава в действителност ставаше дума за съществуването на нашия народ и на самата страна ", - означи в речта си в подно посланикът на Русия.

" Но силата на духа, мъжеството и издръжливостта на руския народ се оказаха по-силни от упоритостите на Хитлер и неговите съучастници. Разгромът на нацизма се трансформира в епохално събитие за целия свят, а за страната ни - популярен празник на избавление от смъртна опасност ", акцентира Митрофанова.

Тя не пропусна да означи и разрушаването на паметниците на съветската войска.

" Забравят се нацистките концлагери и приноса на Русия за разгрома на фашизма. Историята се пренаписва и изопачава ", уточни Митрофанова.

Сред присъстващите на рид Бунарджика беше и 102-годишен ветеран от войната.

Събитието пред паменика на Альоша беше отразено и на фейсбук страницата на посолството на Руската федерация.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР