Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го

...
Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го
Коментари Харесай

Бившият шеф на полицията в Пловдив: Няма истински мотиви за отстраняването ми

„ Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го споделил пред проверяващите органи ”, съобщи по Нова телевизя някогашният началник на полицията в Пловдив Йордан Рогачев.

Името на Рогачев беше упоменато в следствие. В него се споделя, че някогашният шеф на пловдивската полиция отвън работно време посещава с персоналния си автомобил склад за марихуана, съпроводен от негов зависещ - Самуил Хаджиев. Рогачев и началникът на Трето районно управление (на МВР) отстраняват поставения конфиденциален пост преди да посетят мястото. Хаджиев беше арестуван дружно с още шест чиновници на реда.

„ Дал съм данни пред следовател от способената прокуратура и не мога да изнеса данни от следствието ”, отговори сбито Рогачев.

„ Това е едно следствие на един публицист, който не разполага с данни. Моят клиент се обърна към този публицист с молба да му показват данни, които удостоверяват изнесеното в материалите. В последния репортаж името на Рогачев към този момент го нямаше ”, сподели юристът на Рогачев – Валери Пейчев.
 Рашков пред висши служители на реда: Приоритет е провеждането на почтени избори Рашков пред висши служители на реда: Приоритет е провеждането на почтени избори
Национално заседание на управителния състав на Министерство на вътрешните работи се организира в постройката на Главна дирекция „ Национална полиция “. Гост на фор...

Той отхвърли да разяснява следствието, посъветва и клиента си да не го прави. В сряда стана ясно, че Рогачев краткотрайно е отхвърлен от служба. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков против него е почнало дисциплинарно произвеждане.

Пейчев уточни, че в заповедта за премахване на шефа се съдържа и информация от АПИ за придвижването на автомобила му. Подобна информация се изисква, единствено когато се води следствие по досъдебно произвеждане.

Според Рогачев в производството се споменавало, че „ не ходел на работа, а през останалото време е със длъжностен автомобил ”. Бившият шеф на полицията е в отпуск за развъждане на дете, позволен от основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР