Срещу депутата от БСП Елена Йончева е повдигнато обвинение за

...
Срещу депутата от БСП Елена Йончева е повдигнато обвинение за
Коментари Харесай

Елена Йончева е обвинена за пране на пари

Срещу депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева е повдигнато обвиняване за пране на пари. Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Припомняме, че на 8 ноември 2018 година представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова съобщи:
" Разполагаме с гласови доказателствени средства, че Елена Йончева е знаела, че е получила пари, добити по незаконен метод от Корпоративна комерсиална банка (КТБ). "
Става въпрос за случая, за който държавното обвиняване изиска събаряне на имунитета на аления народен представител и някогашен публицист. Прокуратурата се задейства по сигнал на ГЕРБ, съгласно който Йончева и Василев имали сдружение, 50/50, и активността му подухва подозрения за пране на пари. Причината - въпреки дяловете да са равни, Йончева взела участие с 5000 лв., а Василев - с 315 000 лв.. Освен това компанията " Дайли трейдинг лимитед ", която взе участие в сдружението, била офшорна. Дружеството е " Офроуд " ООД, а Йончева била вътре посредством компания " Авторска телевизия " ЕООД.
Тогава Арнаудова отхвърли да каже има ли очевидци и кои са те. Но разгласи, че зад офшорната компания " Далий Трейдинг Лимитид " стоял един от подсъдимите по делото " КТБ ". Тя не сподели дали това е Цветан Василев. Освен това, по думите на Арнаудова, занапред щяло да има събаряне на банкова загадка и следствието продължава. Имало индикации, че не са платени налози за въпросните пари, само че това ще би трябвало да се потвърждава.
Арнаудова обаче не съумя да изясни по какъв начин по този начин Специализираната прокуратура не е видяла, че е допустимо Йончева да е присвоила пари от КТБ. С оправданието, че не е наблюдаващ прокурор по нито едно от останалите 24 досъдебни производства по аферата " КТБ ", Арнаудова не сподели и дали имало данни, че депутати са вземали нерегламентирано пари от КТБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР