Срещата се проведе часове след като от Национален синдикат Защита

...
Срещата се проведе часове след като от Национален синдикат Защита
Коментари Харесай

Още три сигнала срещу „Майчин дом“, от болницата ги нарекоха клеветническа кампания

Срещата се организира часове откакто от Национален профсъюз " Защита " подадоха три сигнала до основния прокурор за нарушавания от страна на шефа на " Майчин дом ". По думите на ръководителя на синдиката Красимир Митов в материалите до държавното обвиняване има данни за корист. 

" В одитен отчет се показват нарушавания, които служебният министър Асен Меджидиев прикриваше ", сподели Митов, представен от Българска телеграфна агенция, и уточни, че няма време да се чака нов одит. Според него за източването на Националната здравноосигурителна каса са подменяни документи на пациенти. Така човек с тегло от 60 кг е записан на идващ ден с тегло 120 кг, с цел да бъдат изплатени на болничното заведение неведнъж повече средства.

Председателят на синдиката сподели, че ще запознае президентството, държавното управление и представителите на Европейски Съюз за протичащото се. Митов изрази незадоволство от вчерашната си среща с новия здравен министър, на която по думите му е станало известно, че нарастване на заплатите няма да има, поради което от синдиката обмислят да излязат на митинг. 

Междувременно от болничното заведение оповестиха, че ще дават всички нужни документи в отбрана на осъществената здравната активност и с всички законови средства ще защитят реномето на лечебното заведение и работещите в него. По време на срещата с министъра през днешния ден началниците на всички клиники в " Майчин дом " са изказали терзания, че против болничното заведение към този момент повече от месец се води акция. 

" Не можем безмълвно да следим проведената клеветническа акция против болничното заведение с най-вече раждания, която поема най-тежките случаи от цялата страна ", допълват от " Майчин дом " и показват, че тя е измежду държавните лечебни заведения с позитивен финансов резултат с наклонност за увеличение на приходите. 

През последните две години в " Майчин дом " са осъществени 25 инспекции от НЗОК и от Районната здравноосигурителна каса София-град и няма установено нито едно нарушаване, допълват от болничното заведение.

По-рано през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов сподели пред публицисти, че се чака заключението на одитния отчет, след което ще се вземе решение от страна на министър Хинков по какъв начин ще се подходи. Самият министър пък сподели през вчерашния ден пред публицисти, че се е срещнал с представители на профсъюз " Защита ", следва среща с представители на профсъюз " Подкрепа ", както и с управлението на " Майчин дом ". Одитът демонстрира, че положението на болничното заведение е положително, само че има проблеми, свързани с ръководството, уточни министър Хинков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР