Срещата на външните министри на страните членки на ОССЕ ще

...
Срещата на външните министри на страните членки на ОССЕ ще
Коментари Харесай

Антъни Блинкън ще участва в срещата на ОССЕ в Скопие тази седмица

Срещата на външните министри на страните членки на ОССЕ ще се организира в Скопие сред 29 ноември и 1 декември. В момента организацията се ръководи от Република Северна Македония, която ще съобщи щафетата на Малта от 1 януари.

 

О’Брайън уточни, че по време на обиколката си в Европа Блинкън ще акцентира върху продължаващата поддръжка на НАТО за Украйна във войната й в Русия.

 

В подтекста на идното присъединяване на американския държавен секретар в срещата на външните министри на страните от НАТО, която се организира от през днешния ден до сряда в Брюксел, О’Брайън разяснява пред публицисти, че Вашингтон няма политика за оказване на напън върху Украйна да влезе в договаряния с Русия. Така той отговори на обява в немския вестник „ Билд “, че Съединени американски щати и Германия безмълвно тласкат Киев към договаряния с Москва.

 

„ Винаги сме казвали, че това е въпрос, решението на който принадлежи на Украйна “, означи американският помощник-държавен секретар.

 

Предвижда се още Блинкън да повтори уговорката на Съединени американски щати и на съдружниците в НАТО към Украйна на първия съвет НАТО-Украйна на ниво външни министри в Брюксел.

 

„ Това е част от процеса на намиране на място в Алианса, който ние постоянно сме казвали, че е бъдещето на Украйна “, сподели още О’Брайън.

 

Друга тематика, която ще засегне Блинкън, е напрежението на Западните Балкани, където НАТО обмисля увеличение на военното си наличие поради напрежението в Северно Косово, сподели О’Брайън. Той съобщи, че обезпечаването на сигурността в региона е ключът за отбелязването на политически прогрес по пътната карта на Косово и Сърбия към Европа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР