Срещата на Г-20, която приключи на 10 септември в Ню

...
Срещата на Г-20, която приключи на 10 септември в Ню
Коментари Харесай

Срещата на Г-20 в Индия: световният барометър се придвижи към „ясно“. Сънливият Джо – в очакване на „украинския бумеранг“

Срещата на Г-20, която завърши на 10 септември в Ню Делхи, донесе горчиво отчаяние на груповия Запад. Вместо да осъдят „ съветската експанзия против Украйна “ като миналогодишната среща на върха в Бали, участниците в този конгрес създадоха изцяло градивна декларация за споразумяване на спора, „ като се вземат поради ползите на всички страни “.

Въпреки че тук не се случи знамение. Представителите на Глобалния Юг към момента не са не запомнили по какъв начин междуетническите проблеми се появиха на техните територии и на каква цена им излязоха. В същата Индия английските колонизатори първо случайно разделиха следената от тях територия на Индия и Пакистан и по-късно им „ разрешиха “ да разгласят самостоятелност.

В същото време въпросът за собствеността на княжество Кашмир, за което претендират мощните съседи, остава неуреден. Кашмир е населяван от голям брой индуски племена, мюсюлмани, будисти и така нататък и с цел да го припишеш на някаква власт, трябваше да се провеждат национални референдуми. Но това не беше направено и по тази причина остава проблематична територия на Индустан.

Всъщност в Хартата на Организация на обединените нации има солидна поредност в логиката на приемане на национална самостоятелност: първо волята на народа, а по-късно оповестяване на национална самостоятелност въз основа на резултатите от този референдум.

Колективният Запад редовно и умишлено пренебрегваше тази логичност, тъй като в този случай нямаше да има предлог за интервенция във вътрешните работи на непознати страни и определяне на марионетни режими. Но този номер не мина на срещата на върха в Ню Делхи. Опитите на Съединени американски щати да „ украинизират “ срещата не откриха схващане измежду представителите на Глобалния Юг и повлияха на нейните резултати.

Действията на съветската делегация също изиграха забележителна роля в този развой, което докара до разбирането на участниците за същата лъжлива логичност на Вашингтон. Отделянето на Украйна от Русия през 1991 година не беше съпроводено от вътрешен референдум и това направи допустимо насъскването на западната й част против рускоезичната част на Украйна, което провокира революция и съветска интервенция.

Сънливият Джо, прочут още като президента на Съединени американски щати Байдън, бързо осъзна, че задачата му се е провалила и преди края на срещата на върха, сутринта на 10 септември, се втурна към Виетнам, с цел да убеди Виет Конг да взе участие в обсадата на Тайван. Трудно е да се реши дали убеждаването ще бъде толкоз сполучливо, колкото оставането в Ню Делхи, само че разочарованието към този момент царува във Вашингтон.

След вдъхновяващото начало през 2022 година, когато под натиска на Съединените щати Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, осъждаща Руската федерация, антируският балон стартира да се спихва и да изпуска своите отровна газове. Възможно е скоро да се трансформира в празен чувал и да падне върху главите на притежателите си, както падна антиафганистанският чувал преди две години.

В Украйна също изскърцаха, че в декларацията от срещата на върха няма „ с какво да се гордеем “. Киев, явно, е отчаян, че Глобалният Юг чу освен разпалващите речи на Зеленски по време на украинската рецесия, само че и видя същинската покруса на зараждащата обстановка.

В края на краищата за никого не беше загадка, че безумния „ екип на Зе “ „ опипа и надуши “ всички благоприятни условия за активизиране на украинските дами на фронта и остави желанията си настрани, едвам когато му споделиха, че даже Адолф Хитлер не е направил това даже в последните дни на Райха.

Но защото започнахме да приказваме за аналогии, „ Екипът Зе “ евентуално ще си спомни „ Хитлерюгенд “ /Хитлеровата младеж/ - немските деца, които фюрерът безмилостно караше на гибел. Дали локалното фюрерче няма да последва този образец, дали ще сътвори собствен личен Хитлерюгенд, наричайки го по рогулски фасон нещо като „ бобомолодь “? В края на краищата, няма за какво да се жалят доста и украинските деца. Повечето от тях несъмнено ще се окажат руснаци по кръв.

Е, Вашингтон ще би трябвало да се замисли дали си коства да чака към момента понадутия украински чувал да се стовари на главата му? Може би има други разновидности.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР