Срещата между протестиращите енергетици и миньори, правителството и парламентарно представените

...
Срещата между протестиращите енергетици и миньори, правителството и парламентарно представените
Коментари Харесай

Продължава срещата между протестиращите енергетици и властта, сформираха работна група

Срещата сред протестиращите енергетици и миньори, държавното управление и парламентарно показаните обединения продължава в работен формат.

Сформирана е работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите, заяви БНР, базирайки се на източници от договарящите екипи. Не е изключен и вид за разработване на общ документ, който да бъде подписан от всички страни. 

Срещата сред протестиращите и представителите на властта стартира малко след 11:00 ч.

Още първоначално министър председателят Николай Денков съобщи, че някои от настояванията на енергетиците са неизпълними. Те упорстват България да изтегли проектите за обективен преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил от Европейската комисия и да ги предоговори. 

„ Няма оптимизъм в нашите редици. Думичката е съмнение. Ако тези хора имат ум в главата си, ще постъпят по този начин, както повалява българският народен интерес. А той е - да имаме ток ”, съобщи Димитър Манолов, КТ „ Подкрепа ”.

„ Ние, с изключение на тези централи и АЕЦ-а, друга базова мощ нямаме. Ако спрем, както написа, до 2030 г. тези централи, това значи, че до тогава би трябвало да спрем и да гледаме телевизия вечер ”, съобщи Любомир Спасов, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол ”.

„ Искаме да се срещнем с парламентарно показаните партии и тези, които взимат решенията. Премиерът не взема решенията, решенията ги взимат други ”, съобщи различен протестиращ. „ Готови сме да защитим енергетиката, подготвени сме да защитим националната сигурност ”, сподели участник в срещата преди да влезе в Народно събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР