Срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер

...
Срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер
Коментари Харесай

"Ройтерс": Езикът на тялото издаде безпокойството на Доналд Тръмп и Ким Чен-ун (СНИМКИ

Срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун стартира с 13-секундно здрависване, с което и двамата се пробваха да дадат израз на желанието да командват, само че демонстрираха известно безпокойствие, съобщи Ройтерс.
Експерти по езика на тялото споделиха, че с ръкостискането Доналд Тръмп демонстрира нормалната си доминантност, като първи протяга ръка, а по-късно потупва неведнъж горната част на ръката на севернокорейския водач.
За да не разреши превъзходство, Ким Чен-ун крепко стиска ръката на Доналд Тръмп и го гледа право в очите, преди да се обърне към публицистите.
" Това не беше безогледно здрависване, сподели пред Ройтерс Алън Пийз, австралийски специалист по езика на тялото и създател на няколко книги. - Стиснатите ръце се движеха нагоре-надолу пламенно, всеки придърпваше другия по-близо. И двамата се стараеха другият да не бъде доминантен ".
За Доналд Тръмп е елементарно да излъчва престиж. Той е международен водач, предприемач, телевизионна звезда, владеещ дейно езика на тялото. Тръмп е по-висок от Ким Чен-ун.
Севернокорейският водач е и съвсем два пъти по-млад от американския президент.
На път към библиотеката, където беше първата им среща, Доналд Тръмп се пробва да понижи напрежението, като бъбри с Ким Чен-ун и го оставя да върви малко пред него.
Доналд Тръмп обаче управлява диалога, като потупва Ким Чен-ун и го насочва с ръка към помещението.
Ким Чен-ун също потупва няколко пъти Доналд Тръмп, пробвайки се да откри надзор. Той гледа най-вече надолу, до момента в който Тръмп приказва, само че няколко пъти поглежда нагоре.
" Доналд Тръмп говореше отстъпчиво, съвсем смирено, само че езикът на тялото му ясно споделяше " Аз съм по-старшият тук ", добави Пийз.
Карен Леун, ръководещ шеф на сингапурска компания за образование в водачество, сподели, че Доналд Тръмп не е показал никаква омраза, като на срещата на Г-7 в Канада предходната седмица, когато той се нахвърли с думи към Европейския съюз и канадския министър-председател Джъстин Трюдо поради търговски разногласия. Въпреки това, желанието на Тръмп да господства, се вижда ясно.
" Когато си стискат ръцете, можеш да видиш по какъв начин връхчетата на пръстите им побеляват - тези двамата са алфа мъжкари - сподели Леун. - И двамата желаят да покажат доминантност и по тази причина стискат ръцете си, като че ли ще си смажат костите ".
Според Леун обаче и двамата мъчно са прикрили нервността си, откакто са седнали. Тръмп се усмихва изкривено и прави нервни придвижвания с ръцете, а Ким Чен-ун се навежда и гледа втренчено пода.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР