Срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун е наистина историческа,

...
Срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун е наистина историческа,
Коментари Харесай

Мартин Табаков: И Доналд Тръмп, и Ким Чен-ун печелят от днешната среща



" Срещата сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун е в действителност историческа, чийто аналог мога да посоча единствено срещата през 1972 година сред Ричард Никсън и Мао Дзедун. Но тази среща ще бъде ползотворна. Така или другояче това е среща, от която и двамата водачи печелят, тъй като Ким съумява да извоюва това да бъде третиран като пълноправен водач, а Тръмп ще се окаже първият настоящ американски президент, който се среща с водач на Северна Корея ". Това сподели в изявление за предаването „ Преди всички “ интернационалният анализатор Мартин Табаков.

„ Големите опасности в разговора сред Съединени американски щати и Северна Корея са в детайлите, защото, в случай че има консенсус сред тях, че би трябвало да има денуклеризация на корейския полуостров, то има огромни разлики във връзка с това какво всяка от двете страни схваща под това нещо, защото имаме всички учредения да се тормозим, че Ким Чен-ун ще се лиши от своя личен състав с лекотата, бързината и точността както би изисквала това Съединени американски щати. Това е една от тематиките на възможни бъдещи разлики на тези две страни. Втората е какъв механизъм ще бъде очакван за инспекция и надзор във връзка с нуклеарната стратегия на Северна Корея. Третото нещо, което е по-скоро основание от страна на Ким е какви гаранции ще му дадат Съединени американски щати във връзка с оцеляването на неговия режим, тъй като той си дава доста ясна сметка, че чисто житейски и физически той има подобен небосвод, какъвто американският президент няма. За да продължи да ръководи Северна Корея, Ким желае да има, в случай че не положителни, то най-малко търпими връзки със Съединени американски щати. Това е най-базовото, което желае той. Второто нещо, поради което Ким Чен-ун е толкоз стимулиран да организира тази среща е смекчаването на икономическите наказания, които са изключително сурови. Третото нещо е да се показа Ким Чен-ун като равнопоставен и законен водач, тъй като срещата с Тръмп значи американско самопризнание за равнопоставеността на водачите, приказваме за политическа “, изясни Табаков.

Според анализатора, държанието на семейство Ким до момента е създавало оправдание и причини на Съединени американски щати да вземат участие интензивно стопански и военно в Източна Азия, което не е в услуга на Китай. Той изрази противоречие с причините, че огромният губещ от евентуално съглашение сред Съединени американски щати и Северна Корея ще бъде Китай, като над 80% от интернационалната търговия на страната е с Китай: „ Следователно, в случай че станем очевидци на действително топене на ледовете в оня район, това значи, че Съединени американски щати няма да имат причини да работят толкоз интензивно, което в услуга на Китай “.

Цялото изявление чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР