Срещата ЕС-Западни Балкани в София на 17 май ще се

...
Срещата ЕС-Западни Балкани в София на 17 май ще се
Коментари Харесай

Захариева обеща България да реагира на сръбския конкурс за български кланета в Сурдулица

Срещата ЕС-Западни Балкани в София на 17 май ще се състои и не се колебая, че тя ще бъде сполучлива. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева.

Според нея е обикновено да има огромно внимание върху този конгрес, тъй като той се организира за пръв път от повече от десетилетие. " Срещата ще даде ясна вероятност на нашите другари от Западните Балкани за тяхното участие в Европейски Съюз, въпреки че тази среща няма за цел разширение ", сподели Захариева.

Тя е безапелационна, че среща ще има, декларацията е подготвена, имаме удостоверение за единодушие. " Ако желаеме да имаме проспериращ и постоянен Европейски Съюз, би трябвало да имаме сигурни Балкани ", съобщи външният министър и добави, че България желае прагматични решения от форума в София.

Захариева разяснява и така наречен конкурс за възпитаници на тематика " българските кланета " в Сурдулица по време на Първата международна война, проведен от Сърбия. "

Това е един образец, че на Балканите вместо да гледаме напред, се връщаме обратно ", съобщи тя. Външният министър уточни, че " нашето посолство в Белград не спи " и ще има реакция от българската страна.

Според нея е неприемливо да се внушава виновност на българския народ. Тя счита, че по време на войните са породени доста несгоди и ние, българите, също може да извадим своите искания. Но най-важното, съгласно нея, е да гледаме напред. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР