Среща за защита на свободата на словото се проведе пред

...
Среща за защита на свободата на словото се проведе пред
Коментари Харесай

Заради Волгин: Протестиращи сблъскаха мнения за свободата на словото пред БНР

Среща за отбрана на свободата на словото се организира пред постройката на Българското национално радио.

Десетки слушатели, които желаят да чуват разнообразни отзиви в ефира на стратегия " ", се оповестиха в отбрана на предаването " Политически Не правилно ".

Пред постройката на БНР пристигнаха и хора, които упорстваха за уволнението на водещия Петър Волгин.

Ето какво споделиха някои участници в срещата:

" Живели сме под цензура. Имаме право на глас. Всеки може да се осведоми, да си вземе решение и да си направи заключения и няма потребност да ни споделят - това няма да слушате, това ще слушате ", уточни протестиращ в поддръжка на Петър Волгин.

" Демокрация значи независимост на словото. В България не се дава това право на хората. Ако някой има по-различно мнение от " евроатлантическата клика ", тогава този човек е освиркван, именуван с най-различни имена. Една народна власт значи всеки да има право да каже каквото мисли, право на избор ".

" 33 години се борим да живеем в народна власт. Трябва да можем умерено да показваме своето мнение. Конкретният публицист, против който има донос, не е направил нищо неприятно, не е споделил нищо неприятно. Защо би трябвало да има ограничавания към този човек? ", попита различен.

" Да, стачкувам против него. Както се вика, самото ми битие е митинг против този безразсъден човек ", уточни един от хората на противоположното мнение.

" Не, аз не стачкувам. Искам уволнението на по този начин наречения публицист Петър Волгин ".

" Това не е протест за свободата на словото. Това е протест за опазване на стола на Волгин в радиото ".

" Вие го подкрепяте, ние не го поддържаме и ние имаме своите учредения. Вие за какво го подкрепяте? ", попита един от присъстващите.

" Защото считам, че е първокласен публицист. Защото считам, че е справедлив и непродажен. Смятам, че всеки би трябвало да може да се изкаже в тази страна ", отговори участничка в срещата пред постройката на БНР, на което различен участник и отвърна:

" Според мен той изобщо не е публицист. Той е агитатор ".

Самият Волгин благодари от Facebook профила си на пристигналите да го поддържат пред БНР със следните думи: " Огромна благодарност на всички, които пристигнаха през днешния ден пред постройката на БНР, с цел да защитим свободата на словото! Мисля, че даже и " Демократична България ", които изпратиха донос до Съвет за електронни медии против Политически НЕкоректно, схващат, че този път цензурата няма да им се получи. А няма да им се получи, тъй като ви има вас, естествените хора. Още един път благодаря!

Тук поставям фотоси на Ружа Райчева от днешната ни среща. Слагам и фотография на двамата души, които бяха пристигнали, с цел да приканват да бъда уволнен. Както постоянно съм казвал, Политически НЕкоректно е най-плуралистичното предаване в българския ефир, може двама/или петима, няма значение/ души да ни ругаят, до момента в който стотици други ни поддържат, ние даваме думата на всички "



Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР