Среща за бъдещето на стадион Христо Ботев“ се проведе днес

...
Среща за бъдещето на стадион Христо Ботев“ се проведе днес
Коментари Харесай

Дострояват стадион Ботев с пари от Фонда на фондовете

Среща за бъдещето на стадион „ Христо Ботев “ се организира през днешния ден в Министерството на финансите с присъединяване на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министъра на Министерство на регионалното развитие Деница Николова, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и Георги Самуилов. В диалозите взе участие и представителят на Фонда за градско развиване Стоян Ставрев, който е и изпълнителен шеф на Българската консултантска организация, част от Консорциума.

На срещата бяха разисквани опциите и стъпките за финансиране от Фонда на фондовете за довършването на стадион „ Христо Ботев “. Стана ясно, че съществува опция стадион „ Христо Ботев “ да получи финансиране без предварителна смяна на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на Пловдив. За задачата е належащо Община Пловдив да даде подкрепително писмо въз основа на влезлите в действие проекти за градско развиване, където спортът е обособен като приоритет и може да бъде обсъждан като хоризонтална мярка.

В идващите десетина дни Община Пловдив ще даде това писмо, което ще отвори пътя за договаряния сред Футболния клуб и Фонда на Фондовете.

„ Това е голям прогрес за довършването на стадион „ Христо Ботев. Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов за съдействието при организирането на тази среща, на министър Горанов, на министър Аврамова и на всички ангажирани с проблема “, разяснява кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

До момента в построяването на стадион „ Христо Ботев “ са вложени 10 милиона лв., обектът е спрян на Акт 10.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР