Среща с ПП трябва да има, формулата на управление, измислена

...
Среща с ПП трябва да има, формулата на управление, измислена
Коментари Харесай

Даниел Митов: ГЕРБ настоява за коалиционно споразумение с ПП-ДБ, нищо друго няма да сработи

Среща с Политическа партия би трябвало да има, формулата на ръководство, измислена досега, не е напълно работеща, а от ГЕРБ упорстват за съдружно съглашение с ясно написани механизми. Това разяснява в предаването „ Здравей, България ” зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„ Още първоначално казахме на сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, че това, което оферират няма да сработи. Не на вятъра в демокрациите са измислени съдружните формули. Коалициите не се основават, тъй като някакви хора доста си харесват. А тъй като когато се конструира парламентарно болшинство, да се разпределят отговорностите. Всеки да има претекст да брани болшинството и да следва ясно написани цели в това съдружно съглашение ”, сподели Даниел Митов.

Митов отхвърли обвиняванията, че ГЕРБ са поели ангажимент за основаването на ръб по назначенията, а в действителност подобен няма.

„ Ние настояваме за сходен вид механизъм, за съдружно съглашение, което ясно да разписва механизмите. Отначало им казахме, че в случай че няма такива механизми, няма по какъв начин да има работещо болшинство ”, сподели Даниел Митов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР