Среща с един от най-запалените почитатели на примата Лили Иванова

...
Среща с един от най-запалените почитатели на примата Лили Иванова
Коментари Харесай

Какво е да притежаваш първата плоча на Лили Иванова: Среща с един от най-верните ѝ фенове в Пловдив

Среща с един от най-запалените фенове на примата Лили Иванова в Пловдив. Той има първата ѝ плоча и пази персонални мемоари с нея.

Николай Иванов е обожател на Лили Иванова от 1993 година, когато чува песните „ Две хубави очи “ по стихове на Яворов и „ Майка ми “ на Вазов.

Снимка: Редакторски екип

„ От тогава насам постоянно съм си купувал нейните албуми и постоянно съм ходил на нейните концерти. Особено в Пловдив в никакъв случай не ги пропущам. Ако имам опция към този момент пътувам и в други градове “, споделя той.

Като същински познавач, Николай има колекционерски издания, измежду които и първата плоча на Лили Иванова от 1964 година на румънската компания „ Електрекорд “.

„ Много дълги години я издирвах, до момента в който преди 5-6 години ми я подариха. Тя в действителност е необичайност, тъй като към този момент по аукциони я няма. Да, към този момент на никое място не се среща, в никакъв случай не е била популяризирана в България и съм доста благополучен, че я имам “, споделя той.

Снимка: Редакторски екип

Лили Иванова се срещна с Николай и своите пловдивски фенове на сцената на Античния спектакъл на 12 август, разпродавайки напълно потенциала от над 3500 места. На концерта участваха хора от всевъзможни специалности.

Срещнахме се с естетическия хирург Симеон Илчев. „ Всеки неин концерт е неповторим и всякога възприятието, което остава в теб те кара да я харесваш от ден на ден и повече “, споделя той.

Като същински обожател, Николай е посещавал десетки концерти на примата. Винаги ще помни неин жест към правилните фенове от годините, в които примата прави участия по пианобарове.

Снимка: Редакторски екип

„ И се случи по този начин, че в един клуб притежателят беше надул билетите за вход много високи и без да знаем, Лили беше платила няколко билета, с цел да може да влезем и да я чуем. Без да има ангажименти, без да сме говорили по телефона, без да сме пиели кафе, без да се познаваме персонално. Чрез нейния екип тя се свърза и това беше благ жест “, споделя той.

Песента „ Севдана “ е обичаната на Николай Иванов от репертоара на Лили Иванова. В оригинал тя е комбинация на Георги Черкин, написана за цигулка и пиано.

Музикалното странствуване на примата продължава през септември в Добрич и Кърджали, а огромният край е на 15 и 16 декември в Зала 1 на НДК.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР