Среща на външните министри от Г-20 ще се проведе днес

...
Среща на външните министри от Г-20 ще се проведе днес
Коментари Харесай

В италианския град Матера ще се състои среща на Г-20

Среща на външните министри от Г-20 ще се организира през днешния ден в италианския град Матера. Работните сесии са отдадени на  световното ръководство и мултилатерализма, на опазването на здравето, битката против климатичните промени и укрепването на връзките с африканския континент. 
Участниците в Г-20  ще тръгнат от град Бари за Матера със специфичен  влак на държавната железопътна компания " Апуло-Лукана ". обслужваща линията сред областите Пулия и Базиликата. Едно пътешестване е към час и по време на него  ще им бъдат поднесени специалитети от двата района. 

В Матера – вторият по величина град на област Базиликата - присъединяване в срещата на Г-20 ще вземат към 500 делегати,  представляващи 31 външни министерства и 42 организации за съдействие. Сред присъстващите ще е и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. 

Форумът ще бъде под председателството на външния министър на Италия Луиджи Ди Майо.  Акредитирани са над 150  журналисти. За сигурността на събитието ще се грижат над  хиляда представители от другите отдели на силите на реда. 

Матера бе културна столица на Европа дружно с Пловдив през 2019-а година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР