Среща на народни представители от 29-ти Многомандатен избирателен район –

...
Среща на народни представители от 29-ти Многомандатен избирателен район –
Коментари Харесай

В Хасково се проведе среща на народни представители с кметовете на общините Минерални бани и Стамболово

Среща на народни представители от 29-ти Многомандатен изборен регион – Хасково с кметовете на общините Минерални бани и Стамболово се организира през днешния ден в Областна администрация – Хасково по покана на регионалния шеф Катя Панева.

Срещата е поредна. Подобни се организираха преди време и с кметовете на в Харманли, Свиленград и Димитровград. Предстоят и последващи, с представителите на останалите общини. Идеята е всеки от кметовете да показа пред депутатите какви проблеми има в съответната община, с цел да потърсим дружно решения, сподели при започване на срещата регионалният шеф на Хасково Катя Панева.

Участие в днешната полемика взеха народните представители Лозко Лозев, Младен Запрянов, Мюмюн Мюмюн, Сезгин Мехмед, Силви Кирилов, кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, кметът на Стамболово Аднан Йълдъз, както и специалисти.

Трети мандат съм към този момент кмет, само че за първи път се срещаме по този метод с народни представители, по тази причина поздравявам, безапелационен бе Мюмюн Искендер. Той показа, че с построяването на тръбопровод е съвсем решен казусът с питейната вода на няколко обитаеми места, само че би трябвало да се намерят средства за пречиствателни станции. Кметът на Минерални бани разяснява още, че туризмът би трябвало да е по-приоритетен за страната. Акцентира още, че в региона идват доста колоездачи и е редно да се намерения за велоалея сред две общини.

Аднан Йълдъз засегна тематиката за кладенци за питейна вода, около брега на река Арда, които по думите му могат да бъдат компромерирани, защото всяка година, след дъждовете, брегът на реката се приближава до тях. Друго, което сподели, бе, че би трябвало да се създадат инспекции дали камиони, каращи инертни материали от кариера в Долно Черковище, не са претрупани, защото, в случай че това се позволява, се унищожават пътищата.

Дискусиите продължиха близо 3 часа, през които бяха споделени много отзиви по разнородни тематики, измежду които за класификацията на язовирите, за опцията да се назначават по стратегии повече хора към общините, които да се занимават с поддръжката и почистването, да се лимитират нерегламентирани сметища, да се намерения за спомагателна защита по селата и други Присъстващите народни представители споделиха, че такива формати са градивни, тъй като по този начин се заздравява разговорът сред централната и локалната власт.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР