Среща на лидерите на парламентарните формации и шефовете на службите

...
Среща на лидерите на парламентарните формации и шефовете на службите
Коментари Харесай

Какво се случи на срещата на лидерите на партиите и шефовете на службите за сигурност заради конфликта между Израел и „Хамас”

Среща на водачите на парламентарните обединения и шефовете на службите за сигурност поради спора сред Израел и „ Хамас ” свика ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. В диалога взеха присъединяване още министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. Алтернативна среща беше инициирана през вчерашния ден и от президента Румен Радев, само че нея не бяха поканени политическите водачи.

Те насочиха рецензии против президента, че не е свикал Консултативен съвет по националната сигурност.

От информацията все още - няма непосредствена опасност за националната сигурност на България. Това съобщи след срещата в Народното събрание министър председателят Николай Денков.

Правителството към този момент е подхванало ограничения и те са свързни, както с защита на основните обекти, по този начин и с местата, на които се събират доста хора – като гари, пристанища и летища. Денков посочи, че въпреки всичко тряба да внимаваме.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани за зоркост на службите.

Атанас Атанасов от „ Продължаваме промяната – Демократична България ” дефинира като контрапродуктивен методът на водене на диалози в другите институции.

Кирил Петков подлага на критика някои от службите.

Според водача на „ Възраждане ” Костадин Костадинов на съвещанието не се е чуло нищо притеснително, а на срещата са участвали хора, чието място не било там.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не видя резултат и смислени решения и от днешната, и от вчерашната сходна среща при президента. Тя открои два риска.

Тошко Йорданов от „ ИТН ” съобщи, че му е забавно дали „ сглобката ”, в тази обстановка, ще реши да сменя шефовете на служби.

А идващия вторник министър председателят Николай Денков привиква съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР