Средствата в размер на близо 500 000 лева са осигурени

...
Средствата в размер на близо 500 000 лева са осигурени
Коментари Харесай

СБАЛОЗ – Варна оборудва две отделения с най-модерната лапароскопска аппаратура

Средствата в размер на близо 500 000 лв. са обезпечени от бюджета на Община Варна.

Общинската „ Специализирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков - Варна “ ЕООД оборудва Хирургическо поделение и Отделение по онкологична гастроентерология с последно потомство ендоскопска и лапароскопска инсталация, както и нов уред за ултразвуково проучване. Модерната техника бе закупена с финансовата поддръжка на Община Варна. С отпуснатите близо 500 000 лв. в общинската болница към този момент има построена цялостна, интегрирана система от образни, документационни и информационни съставни елементи.

Новата инсталация към този момент е въведена в употреба. С нея се работи интензивно за диагностика и лекуване в Отделението по онкологична гастроентерология. Над 20 са осъществените към този момент щадящи интервенции в Хирургическо поделение.

Миниинвазивната диагностика и лапароскопската хирургия се смятат за най-значимото достижение в региона на коремната хирургията през последните години. Докато оперира, хирургът следи интервенцията в действително време благодарение на видео системи, които му обезпечават доста по-чист и обстоен облик, с опция за доближаване и ориентиране.

При интервенции, осъществени с модерната лапароскопска инсталация, се нанася допустимо най-малка контузия на организма. Минималните сечения водят до по-бързо възобновяване на пациента, по-малко болки в следоперативния интервал и по-добър изящен резултат. Доказано е, че лапароскопските интервенции не водят до угнетяване на имунната система на болния, което е изключително значимо за възобновяване му след боледуването.

С влизането в употреба на новата техника, СБАЛОЗ – Варна ще може да отговори на наклонността на повишаване на броя на пациентите, които желаят да бъдат лекувани и оперирани от експертите на общинското здравно заведение.

В хирургичното поделение на СБАЛОЗ се правят над 1 500 операци годишно като броят им може да бъде повишен с дейното и дейно потребление на новата лапароскопска инсталация.

В последните 4 години общинските вложенията в болнично съоръжение и възстановяване на материалната база в онкологичната болница са над 1,6 млн. лв.. Модерният център за лъчетерапия в СБАЛОЗ-Варна също е построен с финансовата поддръжка на Община Варна. В него към този момент действа и единствената по рода си в България модерна дозиметърична инсталация - системи за премерване, мониторинг, надзор и визуализиране на радиационните параметри в Отделението по лъчелечение, на стойност 347 100. Средствата са извоювани по план на болничното заведение, финансиран по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “. Той е осъществен напълно от екип на лечебното заведение с съществена цел - обезпечаване на безвредни и здравословни условия на труд на личния състав.

С модерния център за лъчетерапия, оборудван още веднъж с финансовата и логистична поддръжка на Община Варна, актуалното Отделение по образна диагностика и новата техника за отделенията по гастроентерология и хирургия, висококвалифицираните фрагменти и добре поддържана материална и леглова база, СБАЛОЗ – Варна е една от водещите лечебни заведения в Североизточна България за диагностика и лекуване на онкологични болести.

Модерната ендоскопска и лапароскопска инсталация ще бъде презентирана при визитата на министъра на опазването на здравето Кирил Ананаиев в СБАЛОЗ- Варна на 28.01.2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР