Средствата по оперативните програми вече няма да се усвояват, а

...
Средствата по оперативните програми вече няма да се усвояват, а
Коментари Харесай

Европейските средства вече няма да се усвояват, а ще се инвестират в икономиката

Средствата по оперативните стратегии към този момент няма да се усвояват, а ще се влагат в стопанската система, с цел да наваксаме изгубеното през последното десетилетие, в което не сме ги употребявали дейно за реализиране на стопански напредък.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, който взе присъединяване в съвещанието на Националния съвет на АИКБ. На него бяха дискутирани новият програмен интервал до 2027 година, като акцент беше подложен върху разговора с работодателските организации и върху Програмата за икономическа промяна по Плана за възобновяване и резистентност.

„ Най-устойчивият напредък се получава, когато растем посредством нововъведения. Когато можем у нас да сътворяваме нови неща, които да движат стопанската система за години напред, а не производства, които елементарно могат да бъдат преместени “, посочи Лорер.

Лорер съобщи, че дружно с работодателските организации ще работят за това евросредствата да не се получават към този момент мъчно и през консултанти, както и за възстановяване на успеваемостта на стратегиите. По думите му би трябвало да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР