Средствата от турнира ще помогнат на три деца на починали

...
Средствата от турнира ще помогнат на три деца на починали
Коментари Харесай

Ръководството на МВР подкрепи благотворителен полицейски турнир, иницииран от ГДБОП

Средствата от шампионата ще оказват помощ на три деца на умряли чиновници на Министерство на вътрешните работи
Хубаво е, когато думите „ съпричастност “ и „ взаимност “ не са забравени. Колегите от системата го демонстрират. Ръководството на Министерство на вътрешните работи поддържа всяка самодейност, зад която стои положителното сърце и оказва помощ на положителното и справедливостта. Никой не е застрахован от болката, само че е значимо да сме солидарни, смирени и виновни, обявиха при откриването на шампионата замeстник-министър Моника Димитрова-Бийчър и заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев. Състезанието ще е израз освен на професионалните качества – физическа устойчивост и акуратност,  само че и на прочувствените, които чиновниците на Министерство на вътрешните работи имат – взаимност и подготвеност постоянно да оказват помощ, добави ректорът на АМВР старши комисар доцент доктор Иван Видолов. Директорът на ГДБОП основен комисар Калин Стоянов прикани присъстващите към минута безмълвие в памет на починалия младши контрольор Петър Бъчваров. Той изрази вяра, че шампионатът ще сложи едно ново начало, което ще продължи линията, обрисувана от годишната благотворителна акция за подкрепяне на деца на починали чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Академията на Министерство на вътрешните работи стана хазаин на първия благотворителен шампионат в помощ на три деца, чиито родители са били част от системата на вътрешното ведомство, само че са умряли. Идеята за провеждането му е на сътрудниците им от Групово дело „ Борба с проведената престъпност “. Целта е събраните средства да оказват помощ на две братчета и едно момиче, което сега е второкурсник в АМВР и е тръгнало по стъпките на своя татко.

В шампионата вземат участие 30 тима от структурите на Министерство на вътрешните работи, АМВР и от Бюрото по отбрана на застрашени лица към Министерството на правораздаването. Те мерят сили в две съществени дисциплини – физическа устойчивост и пукотевица от 4 дистанции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР