Средствата, които ще се съберат и в десетото юбилейно издание

...
Средствата, които ще се съберат и в десетото юбилейно издание
Коментари Харесай

Операция „Жълти стотинки“ пак ще подпомогне олимпийските отбори по природни науки

Средствата, които ще се съберат и в десетото юбилейно издание на дарителската акция Операция „ Жълти стотинки “ , ще бъдат дадени на (СООПН).

Инициативата към този момент стартира и ще продължи до 31 януари 2022 година

Средствата ще се употребяват за подготовката и присъединяване на младите български олимпийци от тимовете по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, филология, физика и химия в интернационалните надпревари. 

Досега националните тимове по естествени науки са донесли за България общо над 1000 медала, като единствено п рез 2020 година са спечелили 53 медала в 11 балкански, европейски и интернационалните олимпиади . За да продължат сполучливото си показване, е нужна регулярна финансова поддръжка, която да обезпечи подготовката и присъединяване на надарените младежи в надпревари. През 2020 година за олимпийците бяха събрани 55 124,83 лв..

Много е хубаво, че акцията демонстрира готовността на хора и организации да подаряват. А въпреки това за радващи резултатите на българските участници в олимпиадите, означи пред Радио София Рада Бонева – член на Сдружението и координатор на мрежата от ученици към тази акция.

„ Когато напролет състезателите приключат националния кръг, следват месеци, в които се правят подготовки, подбори, пътувания. Този развой е всяка година, не секва от 1959-та. “

България е в Топ 5 на страните по информатиката, акцентира още Бонева.

Участниците в олимпиадите са подпомагани от „ Америка за България “, само че доста се радваме, че получаваме поддръжка и по други способи, да вземем за пример от Операция „ Жълти стотинки “, през DMS, добави Алексей Христов, ръководител на Сдружението.

Посланици на дарителската самодейност тази година са носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев и медалистките от ансамбъла по художествена гимнастика на България, които станаха олимпийски шампионки в Токио.

Операция „ Жълти стотинки ” 2021 се осъществя в партньорство с Българския дарителски конгрес и с поддръжката на редица корпоративни и медийни сътрудници, които застават зад тази идея.

Средствата за Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки се набират в касичките на акцията, позиционирани в разнообразни търговски обекти.

Дарение може да се направи и посредством изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777, както и непосредствено на дарителската сметка на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН) в Банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995.

БНР е измежду медийните сътрудници на самодейността .

Чуйте диалога на Гергана Пейкова с Рада Бонева и Алексей Христов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР