Средствата, които са отделени за туристическия сектор в актуализирания бюджет,

...
Средствата, които са отделени за туристическия сектор в актуализирания бюджет,
Коментари Харесай

Парите за туризма може да бъдат пренасочени за стимулиране на ваксинациите

Средствата, които са отделени за туристическия бранш в обновения бюджет, ще се потърси опция да бъдат употребявани за стимулиране на имунизационния развой в страната. Това обяви министърът на туризма Стела Балтова след срещата на представители на туристическия отрасъл. 

" Обединихме се, че врамките на до 10 дни, ще създадем идната среща, като през този интервал ще бъдат взети решения ", уточни Балтова и посочи, че решенията ще касаят три посоки. 

Първото, да бъде потърсена опция средствата, които са отделени за бранш " Туризъм " в обновения бюджет, да бъдат употребявани за стимулиране на имунизационния развой в страната. Второто, да се откри пакета от документи и документи, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти. и третото - още днес да стартира вземането на практическите и финансово-икономически ограничения за обезпечаването на туристическия сезон за 2022 година

" Всички имаме интерес туризмът да продължи да се развива и ние да останем една зелена дестинация. Изискването за това е точно да реализираме това равнище на имунизация, което да разреши на всички туристи по света да пожелаят дестинация България, както и да осигурим здравето на работещите туризъм ", сподели още Стела Балтова. 

Председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов добави, че в границите на тези 10 дни ще се създадат срещи и новите финансови и стопански служебни министри. На тези срещи представителите на туристическия отрасъл ще изложат своите опасения, както и това, което те желаят да бъде променено в мярката 60/40.

" Ние ще продължим да работим по метода, по който работим в този момент, а точно протестно ", посочи Алибегов. Той уточни, че в идващите дни от туристическия отрасъл ще подават предложенията си в Министерството на туризма, като ще се употребяват европейските практики. Алибегов се надява напълно скоро да може секторът да работи обикновено, пазейки здравето на хората и работейки без нарушавания.

Изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова оцени опцията да се организира тази среща. " За туристическия бранш е доста значимо да се даде знак на българското общество за съпричастност и поддръжка в търсене на благоприятни условия за решение за справяне с пандемията ", уточни тя.

Според нея имунизацията е опция за обезпечаване на стопански напредък и по тази причина от сектора са предложили министърът на финансите да откри нужната форма, под която средствата, които са били заложени в актуализацията на бюджета, да бъдат употребявани точно за обезпечаване на тласъци за имунизация на българските жители. В противоположен случай тези средства биха били надменно дребни, в случай че се разпределят на огромния брой компании заети в туризма. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР