Среднощното прекрояване на Изборния кодекс в Комисията по правни въпроси

...
Среднощното прекрояване на Изборния кодекс в Комисията по правни въпроси
Коментари Харесай

Христо Иванов: Хартиеното мнозинство в правната комисия мина през Изборния кодекс като Вермахта през зелева градина

Среднощното прекрояване на Изборния кодекс в Комисията по правни въпроси в Народното събрание е тест за евентуална управническа коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и публичната реакция по отношение на нея.

Тази теза разви съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов в “Панорама ” по Българска национална телевизия. “Хората са безусловно шокирани от това зрелище и проява на мощ ”, разяснява националният представител. Според него хилядите протестиращи пред Народното събрание през вчерашния ден са реагирали в отбрана на отнети изборни права, казвайки на хартиеното болшинство: “Не си и помисляйте да превръщате тази зачената в грях коалиция в ръководство на реванша! ”

Иванов посочи, че хората на площада не се разграничават от болшинството българи. Посегателството върху правата им с безумни среднощни промени в Изборния кодекс е демонстрирало, че уреждането на разпоредбите за гласоподаване е по-важно за ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, в сравнение с бюджета, финансовата непоклатимост и естествения политически разговор. Лидерът на “Демократична България ” добави, че измененията са признати при фрапантен отвод за чуване на цивилен организации и в нарушаване на правилника, тъй като не са част от предмета, заложен от законопроекта.

“Искате да измененията изборната система радикално? Не го правете като контрабанда, не го правете с ритник. Нека седнем да беседваме начисто, да създадем една комисия, която в действителност обществено, структурирано да стартира този диалог ”, предложи Иванов. Според него диалогът при равни условия би бил вероятен излаз от обстановката след изтеглянето на противоречивите и към този момент опорочени промени на Изборния кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР