Средно със 17% процента по-скъпа ще бъде почивката ни за

...
Средно със 17% процента по-скъпа ще бъде почивката ни за
Коментари Харесай

Казаха с колко повече ще ни струва почивката този Великден

Средно със 17% % по-скъпа ще бъде почивката ни за Великден тази година, спрямо предходната, регистрират от туристическия отрасъл. Интересът към пътуванията за празника обаче не спада.

По данни на Института за разбори и оценка в туризма към 320 хиляди души ще пътуват през празничните дни. Най-много са резервациите по планините и на морето, макар че там сезонът към момента не е почнал. В хотели и къщи за посетители у нас ще отседнат към 260 000.

Да честват в чужбина досега са избрали 60 хиляди наши сънародници, а у нас се чака да дойдат близо 70 000 чужденци, написа businessnovinite.bg.

5-членното семейство на Маринела Стаменова обичайно пътува за Великден. Тъй като празникът съответствува и с ученическата почивка, залагат на по-дълга отмора в чужбина. Тази година се насочили към Малдивите, пресмятат, че има повишаване с към 25% по отношение на предишни години.

Туроператорите, които оферират почивки в чужбина, регистрират растеж в пътуванията към по-далечни и екзотични дестинации. Най-много са записванията за Египет.

Ако сме избрали да заложим на отмора у нас за двама души, тя може да ни коства сред 300 и 1800 лв.. Цената се дефинира от програмата и определените развлечения.

У нас най-предпочитани са почивките на планина. Ранният Великден се оказа предизвикателство за хотелиери по Черноморието. Според сектора по морето ще дойдат най-вече туристи от Румъния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР