Средно по 235 лв. ще изхарчат за онлайн пазаруване на

...
Средно по 235 лв. ще изхарчат за онлайн пазаруване на
Коментари Харесай

Българите ще похарчат за коледно онлайн пазаруване по 235 лв.

Средно по 235 лева ще изхарчат за онлайн извършване на покупки на коледни дарове тази година българските дейни интернет консуматори. Това е с 4 % аповече по отношение на година по-рано, сочи изследване на Pazaruvaj.com.

Тази Коледа пазаруващите онлайн ще купят дарове за към 5-6 души, на първо място от тесния фамилен кръг.

Само най-близките считат да обезпечат изненада 86% от участниците в проучването. Средната стойност на подаръка за тях ще е 49 лева Приятелите ще зарадват 30 % от потребителите като подаръкът ще е на междинна стойност 40 лева Колегите се подреждат на по-задните места, като за тях подаръкът ще коства 18 лева

Малко над половината от интервюираните - 54%, се стремят да донесат наслада на околните си с качествени дарове, като при избора на продукта обръщат внимание на съотношението цена-качество.

При избора на онлайн подарък клиентите се осведомят в детайли и нормално преглеждат асортимента на няколко онлайн магазина. В лова на дарове съвсем 3/4 от планиращите покупките ще разчитат на най-малко 3 източника в интернет.

Дрехите, козметиката, играчките и книгите не престават да бъдат най-популярните дарове
Въпреки че всяка година по Коледа се появяват хитови артикули, присъщи единствено за дадената година, измежду всички консуматори на интернет и през 2017 година най-предпочитаните дарове са " класическите” като облекло, козметика, играчки и книги.

Търговците ще могат да разчитат на огромен оборот и при по-скъпата техника като тв приемници, смарт телефони и таблети, само че този тип артикули за мнозина към момента съставляват основна финансова преграда.

При покупките онлайн значими критерии за купувачите остават мненията на други консуматори за продукта (89%) и оценката за определения търговец (85%).

Според изследването 81 на 100 от дейните интернет консуматори пазарят онлайн, само че все пак ролята на физическите магазини остава огромна. Двама от петима консуматори на интернет ще прекарват времето си в търговски центрове и молове, с цел да купят коледните дарове за околните си, а трима от 10 – в други магазини, в това число в профилирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР