Средно 86 процента от хората, проучени за Consumer Insights на

...
Средно 86 процента от хората, проучени за Consumer Insights на
Коментари Харесай

Над 86% от човечеството не ще буболечки за обяд!

Средно 86 % от хората, проучени за Consumer Insights на Statista в 21 страни, декларират, че в тяхната диета се съдържа месо - което акцентира, че макар наклонността към месните заместители и растителни артикули, потреблението на месо остава норма съвсем на всички места в света. С това излиза наяве още, че голямото болшинство от хората на планетата най-малкото нехаят за диктатите на глобалистите, зовящи за ограничение на така наречен „ въглероден отпечатък “, до момента в който пътуват с частния си аероплан до всякакви конгреси на „ елита “.

Както оповестява Катарина Бухолц от Statista, с цел да задоволи международният апетит за месо, през 2021 година са създадени 340 милиона тона в международен мащаб. Тъй като потреблението на месо нормално нараства с повишението на стандарта на живот на страните, тази цифра продължава да пораства – на инат на опитите да се прокара концепцията, че яденето на инсекти е също толкоз потребно, в случай че не и повече, от яденето на класическите месни артикули, към които човешкия организъм е еволюционно приспособен.

Само в три от 21-те страни - Швейцария, Китай и Индия - по-малко от 80 % от опитаните декларират, че ядат месо, само че аргументите в последните две – най-населените страни на планетата, не са свързани с въпросния „ въглероден отпечатък “. Последната страна има най-ниската стойност с 53% потребители на месо. В Китай 79 % от запитаните споделят, че ядат месо, до момента в който тази цифра в Швейцария е 72 %. Склонността на Индия към вегетарианската храна е обвързвана с Брахманизма или Ведическата вяра, система на убеждения, обвързвана с кастата на брахманите, които се смятат за високо ценени в индийската кастова система, правейки вегетарианството също толкоз мечтано.

В западните страни вегетарианството постоянно се свързва със угриженост за околната среда или неетични практики в производството на месо. Въпреки по-голямото месоконсумиране в тези страни, месните заместители са относително по-популярни там, като стигат до 21 % от интервюираните, които споделят, че ги купуват постоянно в Обединеното кралство, 12 % в Испания и 11 % в Австрия. В Китай 20 % купуват постоянно месни заместители - най-високият % в изследването заради съществуването на доста обичайни месни заместители като тофу и сейтан, чиято дългогодишна известност е обвързвана с историята на Будизма в страната.

Концепцията да се откажеш от месо освен като честен, само че и като екологичен акт докара до закупуването на месни заместители от хората, които ядат месо, както допускат пресичащите се данни от изследването.

Редовното закупуване на месни заместители е най-ниско в страната с огромна обич към месото - Южна Корея, където единствено 9 % от хората ги купуват постоянно, написа " ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР