Средно 17 на сто увеличение на пенсиите ще получат 715

...
Средно 17 на сто увеличение на пенсиите ще получат 715
Коментари Харесай

Средно 17% увеличение на пенсиите за 715 000 души: НОИ

Средно 17 на 100 нарастване на пенсиите ще получат 715 000 пенсионери след преизчислението на пенсиите от 1 октомври оповестиха от Национален осигурителен институт.

Средната пенсия за страната ще доближи 722 лв. при 670 лв. по отношение на юли.

35% от пенсионерите ще получат приблизително по 136 лева нарастване на пенсиите от 1 октомври, откакто се приложи модифицираното швейцарско предписание. За някои растежът ще е и 300 лева, за други - по-малък.

Драгомир Драганов - шеф на Дирекция " Анализи и обмисляне " в Национален осигурителен институт, заключи:

" За профила на тези хора може да бъде казано, че 80% от тях са с пенсии, отпуснати преди повече от 10 години, с което главната цел на нарастването е реализирана - да се даде изпреварващо нарастване през октомври на тези пенсии, които са били отпуснати по-назад във времето и които, заради прилаганите механизми за увеличение, са изостанали от междинния застрахователен приход за страната ".

След като от октомври таванът на пенсиите се е нараснал още веднъж на 3400 лв., единствено 1056 възрастни няма да получават действителен размер на пенсията, а такива с над 5000 лв. са единствено няколко, само че това е конфиденциална информация.

През електронните услуги на Национален осигурителен институт хората към този момент могат да видят и начисленото нарастване, което е в действие от 1 юли.

Директорът на Дирекция " Информационни технологии " Марин Калчев съобщи: " Могат да видят размера, който ще получават на 7 юли ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР