Средният облагаем доход на завършилите икономически специалности в УНСС през

...
Средният облагаем доход на завършилите икономически специалности в УНСС през
Коментари Харесай

2172 лв. среден доход за завършилите икономически специалности у нас

Средният облагаем приход на приключилите стопански специалности в УНСС през последните 5 години е 2172 лв., което е с към 20% над междинното за страната по това направление. Има и специалности, които се осъществят със заплати от над 4 500 лева месечно. Това уточни министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на новата академична година в Университета за национално и международно стопанство /УНСС/.

„ Икономиката постоянно е била един от определящите фактори за огромните човешки скокове в историята. Казвам това, не с цел да ви приготвя за значимостта на всички лекции през актуалната академична година, а с цел да ви поздравя, че сте избрали да учите тук и да ви уверя, че вашите преподаватели ще дадат всичко от себе си с цел да ви приготвят за бъдещите провокации “, сподели той. Над 98% от завършващите УНСС се осъществят на пазара на труда скоро след дипломирането си. Министърът означи, че най-голямото и най-старото висше икономическо учебно заведение в България и Югоизточна Европа продължава да бъде измежду водачите по образованието и подготовката на експерти в професионално направление „ Икономика “.

През тази година броят на кандидат-студентите в УНСС е рекорден, регистрира ректорът проф. Димитър Димитров. По думите му през днешния ден се подписва групов трудов контракт за нарастване на заплатите на преподавателите и целия екип на университета с помощта на спомагателни средства, обезпечени от държавното управление за висшите училища.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР