Обрат на времето започва днес. Ще се развива купеста и

...
Обрат на времето започва днес. Ще се развива купеста и
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за валежи в 22 области

Обрат на времето стартира през днешния ден. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са преваляванията в Западна и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат сред 9° и 14°, в София - към 9°. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София 20°. 

Жълт код за превалявания е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Смолян. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, по най-високите елементи на Рила и Пирин – от сняг. На доста места ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. Значителни по количество ще са преваляванията основно в Централна Стара планина. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР