Повторен опит за изстрелване на новия американски космически кораб CST-100

...
Повторен опит за изстрелване на новия американски космически кораб CST-100
Коментари Харесай

Втори опит за изстрелване на космическия кораб с астронавти на САЩ Starliner на 11 май

Повторен опит за изстрелване на новия американски галактически транспортен съд CST-100 Starliner на Boeing с двама астронавти на борда към Международната галактическа станция (МКС), който беше анулиран във вторник два часа преди старта, ще бъде изработен не по-рано от 11 май, оповестиха от НАСА. Както заяви галактическата организация, по време на подготовката за изстрелване във втората степен на ракетата-носител Atlas V е открит повреден кислороден клапан.

„ Забавянето ще разреши на екипите да завършат разбора на данните за клапана за надзор на налягането в резервоара за течен О2 на горния стадий на ракетата Atlas V Centaur и да дефинират дали клапанът би трябвало да бъде заменен “, споделиха от НАСА.

Астронавтите на НАСА Бъч Уилмор и Сунита Уилямс би трябвало да стигнат до МКС със Starliner и ще останат на станцията към седмица. Boeing Corporation създава неведнъж използваемия пилотиран галактически транспортен съд Starliner по контракт с НАСА. Подобно на SpaceX, тя беше определена от американската галактическа организация за основател на нови системи за транспортиране на  астронавти до МКС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР