Средната продължителност на живот в световен мащаб е 71.4 години.

...
Средната продължителност на живот в световен мащаб е 71.4 години.
Коментари Харесай

Пет места, на които хората са най-здрави и най-дълголетни

Средната дълготрайност на живот в международен мащаб е 71.4 години. Това, несъмнено, значи, че в някои елементи на света хората живеят доста по-малко, до момента в който други се радват на надалеч по-голямо дългоденствие.

На планетата съществуват пет дестинации, които са известни като "сини зони " - те са дом на някои от най-възрастните и най-здравите хора.

Дан Буетнер, създател на книгите The Blue Zones и The Blue Zones Solution, изяснява за списание Time за какво жителите на тези места живеят толкоз дълго и по какъв начин можете да откраднете навиците им, гарантиращи им доста свещи върху тортата.

Сардиния, Италия

До огромна степен растителната диета, ежедневната физическа интензивност и близостта до фамилията са дали на тази синя зона най-високата централизация на столетници от мъжки пол в света.

Италианският остров се населява от овчари, които вървят минимум по пет кг дневно, а мъжете с дъщери получат очевидно изключително нежна грижа, защото те живеят даже по-дълго от множеството в тази област.

Генетичният маркер M26, обвързван с рисковото дългоденствие, се предава през поколенията в тази уединена общественост.

Окинава, Япония

Много сини зони акцентират значимостта на фамилията и общността, само че тази връзка доближава своята връхна точка в японската префектура.

Жителите на Окинава се поддържат от своя moai - дребен, само че крепко обвързван обществен кръг, който обезпечава задоволително мощна поддръжка, че да смаже психическите стресови фактори и да укрепи споделеното здравословно държание.

Резултатът? Култура, която се гордее с най-дълго живеещите дами в света - доста от тях надминаващи 100 години.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР