Мистерията около египетските пирамиди е толкова дълбока, че археолозите и

...
Мистерията около египетските пирамиди е толкова дълбока, че археолозите и
Коментари Харесай

Новаторско откритие разгада как са построени египетските пирамиди

Мистерията към египетските пирамиди е толкоз дълбока, че археолозите и учените си блъскат главите с нея от хиляди години.

Хората са изказвали теории за това по какъв начин са събрали човешка мощ, с цел да пренесат материалите, нужни за построяването им, за какво в тях има скрити камери и доста други.

Една от тези загадки обаче може да бъде разгадана, откакто учени от Университета на Северна Каролина в Уилмингтън направиха революционно изобретение 4700 години след построяването.

Всичко това е обвързвано с разположението на пирамидите - което може би не е това, което сте очаквали, само че помислете.

Защо са прекарвали години и години в построяването на тези мегаструктури, почти на едно и също място, в една линия посред една от най-наказателните среди на планетата?

Ако погледнете пирамидите на Гугъл Maps от горната страна, всички структури са ситуирани почти в една линия, само че необичайно на пет благи от най-близкия водоем - река Нил.

Последното изобретение озадачи специалистите египтолози, само че може би ще ни помогне да разберем античните египтяни още малко.



Екипът, управителен от Еман Гонеим, открива, че пирамидите може да са били издигнати, с цел да се извисяват над зелена зона по поречието на Нил преди доста хилядолетия, която наподобява е включвала и отклонение на реката.

Откритите почвени проби и сателитните фотоси демонстрират, че 31 от пирамидите в началото са били издигнати по продължение на 64-километровия клон на най-дългата река в света, който се е отличавал с обилна зеленина, разцъфтяваща по-навътре в пустинята.

Сега това е съвсем немислимо, само че наподобява, че първичният проект е бил точно подобен.

Сега учените считат, че тази зеленина, наречена от откривателите Ахрамат, е била заровена под пясъка още преди завършването на пирамидите.

Изчислено е, че за завършването на постройките са били нужни 1000 години, а разклонението на реката може да е било значимо за превозването на нужните материали за построяването на пирамидите.

Както е обяснено в новопубликуваното изследване, откривателите изясняват: „ Много от пирамидите, датиращи от Старото и Средното царство, имат кейове, които водят до клона и приключват с храмове в долината, които в предишното може да са работили като речни пристанища по него. “

Те считат, че той е бил от решаващо значение за превозването на материали за служащите, работещи по построяването на паметниците.

Очевидно е открито, че пътищата на редица пирамиди са свършвали на хипотетичните крайбрежия на разклонението на река Ахрамат, защото екипът е употребявал способи като геофизични изследвания и седиментни ядра, с цел да открие речни седименти и някогашни канали под забележимата повърхнина.

Смята се, че засушаването преди към 4200 години може да е повода този клон на Нил към този момент да не съществува.

Водещият откривател Гонейм съобщи: „ Нашето проучване предлага първата карта на един от главните антични клонове на Нил в подобен огромен мащаб и го свързва с най-големите пирамидални полета на Египет. “

Това може да е първата стъпка в вярната посока, само че по-нататъшните проучвания ще ни оказват помощ да разберем още по-добре тези мистериозни структури.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР