Средната нетна стойност на финансовите активи на хората, живеещи в

...
Средната нетна стойност на финансовите активи на хората, живеещи в
Коментари Харесай

Това са най-богатите страни в света през 2019 г.

Средната чиста стойност на финансовите активи на хората, живеещи в Съединени американски щати, възлиза на 184 411 евро на глава от популацията, в съпоставяне със 173 838 евро за Швейцария.

Това сочи най-новата ранглиста на Най-богатите народи, направена от немския осигурител Allianz.

Изкачването на Съединени американски щати до челото на класацията се дължи в немалка степен и на повишаването на щатския $, се споделя в отчета.

Въпреки че Съединени американски щати заема първото място в класацията по чисти финансови активи, Швейцария продължава да оглавява подреждането по брутни активи на глава от популацията с 266 318 евро (спрямо 227 364 евро за САЩ).

Задълженията в алпийската страна обаче са надалеч по-високи, в сравнение с в Съединени американски щати, като главната причина за това са ипотечните заеми.

Съединени американски щати и Швейцария си сменят на челното място в класацията на Allianz в последните години. През 2018 година европейската страна беше отпред, до момента в който през 2017 година Съединени американски щати взе короната.

И двете страни обаче са надалеч пред класираната на трето място Сингапур, където чистите финансови активи на глава от популацията възлизат на 100 370 евро през 2018 година

Докладът на Allianz разказва мрачна картина във връзка с растежа на финансови активи през 2018 година, като отбелязва, че те понижават (с 0.1%, до 172.5 трлн. евро) за първи път от финансовата рецесия насам на фона на комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати, брекзит и засиленото геополитическо напрежение.

Въпреки спада при финансовите активи, новите спестявания "поставят нов връх, " като се усилват с 22%, до над 2.7 трлн. евро, съгласно отчета.

Това се дължи главно на щатските семейства, които съумяват да усилят спестяванията си с 46%, с помощта на данъчната промяна в Съединени американски щати от 2018 година

Челната десетка в класацията по чисти финансови активи на глава от популацията се добавя от Тайван (97 850 евро), Нидерландия (97 345 евро), Япония (96 308 евро), Швеция (92 317 евро), Белгия (89 543 евро), Нова Зеландия (87 621 евро) и Дания (85 895 евро).

България се подрежда на 37-о място по чисти финансови активи на глава от популацията с 8 033 евро, до момента в който в подреждането по брутни финансови активи е с едно място по-надолу с 10 258 евро.

В отчета се споделя, че посочени числа са междинни и не дават разбивка на действителното систематизиране на благосъстоянието във включените в него страни.

В документа се показва, че 72.8% от популацията на Азия, да вземем за пример, към момента принадлежи към "световната класа с ниско положение, " до момента в който едвам 7.8% са считани за "заможни. "

Нетните финансови активи, които съставляват финансовите активи без отговорностите, понижават с 1.9% в международен мащаб, до момента в който в Азия спадът е от 6.7% през 2018 година, което се дължи частично на понижението с 10.6% на годишна база на благосъстоянието на китайските семейства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР