Средата на декември вече премина и бързо се приближават любими

...
Средата на декември вече премина и бързо се приближават любими
Коментари Харесай

Три любими коледни рецепти за сладкиши

Средата на декември към този момент мина и бързо се доближават обичани празнични мотиви, за които се събираме със фамилията и приятелите. Ако и вие като мен обичате да хапвате сладко и да приготвяте десерти за гостите си, тези изкушаващи оферти ще ви бъдат потребни. Това е обичаната ми селекция от предписания на коледни сладкиши на нашата Елена Миланова, която е същински кулинарен гений. Рецептите са доста разнообразни, забавни и с лек италиански привкус, тъй че тази година експериментирайте в кухнята без никакво подозрение. Надявам се, че концепциите ще ви харесат и ще ви е доста сладко!

Сицилиански коледни сладки " Бучелати "



За пълнежа:
10 бр. сушени смокини
10 бр. сушени фурми
60 г стафиди
1 шепа орехи
1 шепа бадеми
сокът и кората на един портокал, нарязана на кубчета
сокът на половин лимон
1 с.л. мед
1 с.л. сладко от кайсии

Почистените от костилките фурми, смокините, стафидите и ядките нарежете на доста ситно (ако имате кухненски робот, използвайте мелачката). Смесете с меда, сладкото и корите от портокал и оставете настрани.

За тестото: 
300 г брашно
90 г захар
1 ч.л. (равна) бакпулвер
1 щипка сол
100 г студено масло, нарязано на кубчета
2 яйца

Изсипете първите четири съставки в купа. Смачкайте маслото с вилица в брашното до момента в който стане на трохи или ги разбийте в купата на робота, употребявайки един от ножовете му. Добавете яйцата и омесете меко и хомогенно тесто. Ако е нужно - т.е., в случай че тестото " лепне " - прибавете още малко брашно. Увийте тестото в найлоново фолио и приберете в хладилника най-малко за един час. Извадете го, разточете го фино и изрежете ленти.  Пълнежът се разполага  по дължината им, навийте на тънка тубичка, от която изрежете парченцата с дребен изострен нож, придайте им формата, която желаете, и печете 10-15 минути на 200 градуса.

След като са подготвени, класиката е да се поръсят с пудра захар и да се сервират да вземем за пример към часовете за еспресо.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР