Сред заложниците на Хамас има двама човека с български произход.

...
Сред заложниците на Хамас има двама човека с български произход.
Коментари Харесай

Денков от Израел: Двама от заложниците на „Хамас“ са с български прозиход

Сред заложниците на " Хамас " има двама индивида с български генезис. Това стана ясно след завръщането от Израел на премиера Николай Денков и външния министър и вицепремиер Мария Габриел.

Една от задачите на визитата ни в Израел беше да се уверим, че израелските управляващи взимат всички ограничения, с цел да разграничат терористите от почтеното население в Газа. Това съобщи министър председателят Николай Денков минути след кацането в  България.

" Точно преди 30 дни Израел беше атакуван грубо, зверствата са неописуеми. Израел има право да пази популацията си, само че въпреки това не трябва да се разрешава да се смесват терористите от " Хамас " с палестинското население, в което цивилните жители също имат права ", добави Денков.

" Ще продължаваме да оказваме помощ с каквото можем и на двете страни ", акцентира министър председателят.

От своя страна Габриел също акцентира, че България е солидарна с Израел и осъжда офанзивите на " Хамас ". За нас беше значимо да изразим благодарността си, тъй като България първа съумя да евкауира нашите краткосрочно пребиваващи сънародници, както и българските жители и техните фамилии бяха измежду първата група, евакуирана от линията Газа ", изясни външният ни министър.

След среща със фамилии на заложници е станало ясно, че измежду тях има и двама заложници от български произход 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР