Сред тях и такива с шестцифрени доходи Все по-малко американци

...
Сред тях и такива с шестцифрени доходи Все по-малко американци
Коментари Харесай

Две трети от американците живеят от заплата до заплата

Сред тях и такива с шестцифрени приходи

Все по-малко американци съумяват да спестят пари от месечния си бюджет поради продължаващото повишаване на цените, което надвишава покачването на заплатите, осведоми Си Ен Би Си.

Към септември 63% от американците са живеели от заплата до заплата, съгласно скорошен отчет на " ЛендингКлъб " (LendingClub), което е покрай регистрирания през март исторически най-много от 64 %. Миналата година броят на хората, които са се чувствали притиснати от финансови усложнения, е бил към 57%.

" Потребителите не са в положение да се оправят с галопиращата инфлация ", споделя Анудж Наяр, експерт по финансовото здраве в " ЛендингКлъб ". " Да има работа към този момент не е задоволително за средностатистическия американец ", показва още той. Според него нарастването на заплатите не е задоволително и доста консуматори остават с доста малко или никакви средства, откакто платят месечните разноски. По думите му инфлацията е довела до непрекъснат спад на действителните заплати.

Индексът на потребителските цени, който мери междинната смяна в цените на потребителските артикули и услуги, се е повишил с 8,2 на 100 на годишна основа и към момента се колебае към най-високите нива при започване на 80-те години на предишния век.

Реалните междинни почасови приходи са се намалили с 0,1 на 100 на месечна основа и с 3 на 100 на годишна основа, съгласно Бюрото по трудова статистика. 

В обособен отчет на " Селъри файнанс " (Salary Finance) се показва, че две трети от работещите пълнолетни американци са декларирали, че са по-зле финансово, в сравнение с преди година.

Дори финансите на хората с високи приходи са се влошили, отбелязва " ЛендингКлъб ". От тези, които печелят шестцифрени суми, 49 на 100 са декларирали, че живеят от заплата до заплата, което е скок по отношение на 38 на 100 предходната година.

В резултат на това доста американци са прибегнали към спестяванията си или до заеми.

С този ритъм финансовите компликации могат да доближат рекорден най-много до края на 2022 година, съгласно Наяр. С оглед на това, че не се чака инфлационният напън да се намали животът от заплата до до заплата е напът да се трансформира в норма, съобщи той.

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати увеличи предишния месец главната рента с 0,75 процентни пункта за трети следващ път, с цел да успокои галопиращата инфлация. Централната банка загатна, че може да се чакат още нараствания, до момента в който инфлацията не покаже признаци за оттегляне.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР