Сред нациите, които помагат на Украйна в нейната съпротива срещу

...
Сред нациите, които помагат на Украйна в нейната съпротива срещу
Коментари Харесай

Американски консерватори: Не всички споделят интересите на Украйна

Сред нациите, които оказват помощ на Украйна в нейната опозиция против съветската инвазия, Съединени американски щати са преди всичко. И въпреки всичко военните ползи на двете народи не са идентични. За Съединени американски щати императивът е войната да бъде овладяна, а не разширена и да не бъдем въвлечени в по-широка война с Русия, написа американският закостенял политик и някогашен шеф по връзките на президента Роналд Рейгън, Пат Бюканън, създател на списанието The American Conservative, в материал, показан без редакторска интервенция.

Независимостта, териториалната целокупност и демократичното ръководство на Украйна, въпреки и подкрепяни от Съединени американски щати, не са жизненоважни ползи на Съединени американски щати. Нито едно от тях не оправдава война с Русия, която може да заплаши сигурността и самото оцеляване на Съединени американски щати, в случай че ескалира в нуклеарна.

Очевидно е, че Америка не може да играе " ва банк " в Украйна. Преди 24 февруари Съединени американски щати в никакъв случай не са " докарвали " Украйна в НАТО, в никакъв случай не са й давали военна гаранция по " член 5 ", в никакъв случай не са се съгласявали да се бият дружно с нея, в случай че бъдат нападнати. От първите февруарски дни на тази война беше декларирано ясно, че " " и беше в основаването на " зона, неразрешена за полети ", което ще изисква от американски водачи да смъкват съветски самолети.

Тези решения и заявления за това какво не биха създали Съединени американски щати свидетелстваха за границите на уговорката на Съединени американски щати към Украйна, както и за американското отвращение да Съединени американски щати да поемат съществени опасности за себе си от името на Киев.

Целта на президента Володимир Зеленски обаче - провалянето на съветските нашественици и тяхното изпъждане от Украйна, ще изисква по-голяма поддръжка от Съединени американски щати и НАТО, в сравнение с той получава или евентуално ще получи.

Съединени американски щати и НАТО са подготвени да доставят на Украйна оръжия, с цел да се защитят и да победят руснаците в борба, само че нито НАТО, нито Съединени американски щати са подготвени да водят войната на украинците вместо тях. Когато става дума за борби и умиране, това е тяхната война, а не американската.

За да засрами НАТО и Съединени американски щати по-пълно и намерено във войната си, Зеленски упреква внимателните западни страни, че се стремят да се умилостивят Путин, употребявайки думите на Невил Чембърлейн, казани в Мюнхен преди Втората международна война.

Какво споделя Зеленски? Нашата идея е идеята на Европа. Нашата идея е идеята на НАТО. Нашата идея е идея на демокрацията. Нашата идея е международната идея. Ако паднем, ние ще бъдем първите, които ще бъдем покорени от империята на Владимир Путин. Други ще последват.

Хенри Кисинджър сподели, че при всяко контрактувано съглашение Украйна евентуално ще би трябвало да отстъпи известна територия на Русия. В идеалния случай, сподели Кисинджър, " разграничителната линия би трябвало да бъде връщане към статуквото " преди нашествието през 2022 година Русия държи Крим и елементи от Донецка и Луганска области от 2014 година

" Продължаването на войната оттатък тази точка не би било обвързвано със свободата на Украйна ", сподели Кисинджър, " а нова война против самата Русия ".

Яростният Зеленски отговори: " Изглежда календарът на господин Кисинджър не демонстрира 2022, а 1938... Тогава никой не чу от него, че е належащо да се приспособява към нацистите, вместо да бяга от тях или да се бие с тях. "

Тези пукнатини в обединението, подкрепяща Украйна, сигурно ще станат по-изразени, защото Русия наподобява консолидира контрола над Донбас, което Путин си е сложил като съществена цел.

Италия, Франция и Германия са в контакт с Путин. Всички упорстват за договаряния. Никой не е упорствал за това, което Зеленски изисква: капитулацията на Русия на украинска територия, която тя държи от 2014 година

Източноевропейските народи, познаващи съветското ръководство, повтарят апелите на Зеленски за провалянето, унижението и изгонването на Русия от Украйна.

Когато и в случай че настъпи преустановяване на огъня и стартират договаряния, наподобява сигурно ще има разпад на обединението, подкрепяща Украйна. Защото до момента в който Русия беше победена в офанзивите си за завладяване на Киев, Харков и Одеса, Москва съумя да превземе Мариупол, Азовско море и " сухопътния мост ", който търсеше от Русия към Крим - и наподобява се движи към владичество над целия Донбас.

Украйна също е блокирана от съветски военни кораби да изнася своята пшеница и царевица, от които редица разрастващи се страни зависят, с цел да нахранят популацията си и да предотвратят недохранването и даже глада.

И защото Русия реализира мудни, само че постоянни облаги в Донбас, Путин наподобява не държи слаби карти в каквито и да било договаряния.
 Германия укори Русия в опит да унищожи цивилизацията в Донбас
Германия укори Русия в опит да унищожи цивилизацията в Донбас

Град по град, село по село - съветските войски ги унищожават, твърди Аналена Бербок

След като украинци и руснаци започнаха да разменят артилерийски огън в Донбас, Зеленски изиска от Съединени американски щати техните. С ударни благоприятни условия от съвсем 50 благи, това може да сложи самата Русия в обхват. Но американски чиновници настояват, че имат уверения от украинските водачи, че

Кремъл предизвести, че всяка нация, изпращаща съвременни оръжия в Украйна, ще бъде изправена пред тежки последствия. Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Запада в

Това допуска, че войната в този момент генерира по-големи опасности и рискове за Съединени американски щати, в сравнение с каквито и да било спомагателни награди, които биха могли да усетят от " отслабването " на Русия с по-нататъшни борби. Може би е време Съединени американски щати да кажат на Зеленски освен какво ще дават и какво няма да дават, само че и това, което имат вяра, че са допустимите условия за помирение.
 Байдън: Зависи от Украйна дали ще отстъпи свои територии против мир
Байдън: Зависи от Украйна дали ще отстъпи свои територии против мир

Няма да споделя на Киев какво да прави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР