Сред имигрантите в Европейския съюз, идващи от страни, които не

...
Сред имигрантите в Европейския съюз, идващи от страни, които не
Коментари Харесай

Евростат: Над 59% от мигрантите в ЕС са били наети на работа през 2021 г.

Сред имигрантите в Европейския съюз, идващи от страни, които не са членки на Съюза, 59,1 на 100 са били наети на работа през 2021 година 74,4 на 100 от чужденците в страните членки, които са били жители на други страни от Европейски Съюз, са били заети през предходната година, до момента в който междинните равнища на претовареност на жителите в личните им страни от Евросъюза е била приблизително 74 на 100. Това сочат най-новите данни на европейската статистическа работа Евростат, оповестени през днешния ден, единствено два дни преди Организация на обединените нации да означи Международния ден на мигрантите.

 

От живеещите в България чужденци на възраст сред 20 и 64 години, които не са жители на страна от Европейски Съюз, 54,4 на 100 са били наети на работа през предходната година.
 
Що се отнася до безработицата, междинният дял на безработните в Европейски Съюз, които са търсели претовареност в личните си страни, е бил 6,3 на 100, а безработните жители на страни от Общността, живеещи в други страна членки, е бил 8,7 на 100. Гражданите на трети страни, които са живеели в Европейски Съюз и са били безработни, са били близо два пъти повече - 15,5 на 100.

 

По отношение на просветителните достижения, за жителите на страни отвън Европейски Съюз на възраст 25-74 години е било по-вероятно да имат по-ниско равнище на обучение (45,9 на сто), в сравнение с жителите на Европейски Съюз, които са живеели в родината си (22,1 на сто) и жителите на Европейски Съюз, живеещи в друга страна членка (28,9 на сто).

 

Европейците, живеещи в личните си страни, са имали най-голям дял измежду хората със приблизително обучение (46,5 на сто), до момента в който жителите на Европейски Съюз, пребиваващи в други страни членки, са били най-вече като дял измежду висшистите (32 на сто).
 
По отношение на общественото включване в Европейски Съюз, 48,4 на 100 от жителите на трети страни (на възраст 18 или повече години) са били изложени на риск от беднотия или обществено изключване. При жителите на Европейски Съюз, живеещи в родината си, този дял е бил 19,5 на 100, а 27,5 на 100 от тези, които са обитавали в друга членка на Съюза, са били застрашени от обществено изключване, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Същевременно от чужденците, които не са жители на Европейски Съюз, едвам 24,2 на 100 са имали личен дом в съответната страна, в която са живеели през 2021 година Също по този начин 35 на 100 от жителите на Европейски Съюз, които живеят в друга от родината им страна, са имали жилище, до момента в който делът на локалните със личен дом е бил приблизително 74,3 на 100.

 

Според по-стари данни – от 2020 година - процентът на натурализация на жители на страни отвън Европейски Съюз е бил 2,7 на 100, до момента в който на жителите на Европейски Съюз, пребиваващи в друга страна членка, той е бил едвам 0,7 на 100.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР