Сребро и бронз спечелиха борците ни на престижния турнир по

...
Сребро и бронз спечелиха борците ни на престижния турнир по
Коментари Харесай

Сребро и бронз за борците ни от турнира Саркисян в Армения

Сребро и бронз завоюваха борците ни на влиятелния шампионат по свободна битка " Степан Саркисян " в Ереван (Армения).
Микяй Наим се окичи със сребро при 65-килограмовите. В повтаряне на финала от Евро 2023 младият ни гений още веднъж отстъпи пред първенеца Вазген Таванян (Армения) - 0:10.

Преди това носителят на златния пояс " Дан Колов " записа 4 авторитетни победи. Инфарктен бе четвъртфиналът, в който европейският вицешампион изоставаше с 2:10, само че съумя да тушира украинеца Кривенко.

За триумфа Микяй заслужи 2000 $ от наградния фонд.

На почетната стълбичка се качи и Георги Вангелов в категория до 61 кг. Петият от олимпийските игри се пребори за бронза, като в дребния край бе безапелационен против арменеца с френски паспорт Алоян - 5:0. Отличието му донесе и чек за 1000 $.

В категория до 125 кг Георги Иванов също стигна до борба за оценките. И през днешния ден ще си оспорва бронза с дагестанеца Кхосонов, който се състезава за Гърция.

На старта в категорията европейският първенец до 23 година имаше оспорвана среща с иранеца Тахери, само че опитът бе на страната на персица - 6:4.

На шампионата България е показана единствено от трима състезатели, водени от Мариян Стойнев, асистент треньор в националния отбор.

В конкуренцията вземат участие 120 състезатели от 10 страни. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР