Сравнявайки изборните резултати от предишни избори, виждаме, че ДПС в

...
Сравнявайки изборните резултати от предишни избори, виждаме, че ДПС в
Коментари Харесай

Мехмед Мехмед: Христо Иванов измести ДПС като балансираща партия

„ Сравнявайки изборните резултати от предходни избори, виждаме, че Движение за права и свободи в тези избори не сподели най-силното си и най-хубавото си показване, може да се каже, че Христо Иванов ги победи, като ги измества от тяхната балансираща позиция “, сподели пред БНР Мехмед Мехмед, политолог.

По думите му гласовете на отделили се от преди съидейници на Движение за права и свободи може би в този момент са се прелели като гласове към новата групировка на Слави Трифонов .

„ Те са отишли към „ ИТН “ и „ Демократична България “ тези гласове на отцепници от Движение за права и свободи. Вотът на гласувалите в Турция се припокрива от предишните избори – те отиват за Движение за права и свободи и за ГЕРБ по-късно.

Сегашните резултати на Движение за права и свободи би трябвало да му покажат, че козметичните промени не са задоволителни , че това не може да убеди гласоподавателите, че Движение за права и свободи не е партия от обръч от компании. Избирателите в смесените региони търсят нещо ново, търсят опция , нов морал “, уточни в „ Преди всички “ Мехмед.

Според него Движение за права и свободи постоянно е успявало въпреки и неофициално да се сработи с ръководещите, само че в този момент е друга обстановката:

Не се знае дали ще има обединения – при изискване, че всички споделяха, че с никого няма да се коалират , или пък ще има нови избори, само че в случай че има безпринципни обединения, това ще разочарова доста хората , счита още политологът.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР