Сравненията с Тръмп идват от провокативната реторика на Вилдерс и

...
Сравненията с Тръмп идват от провокативната реторика на Вилдерс и
Коментари Харесай

Кой е Герт Вилдерс? Крайнодесният лидер, чиято шокираща изборна победа смрази цяла Европа

Сравненията с Тръмп идват от провокативната изразителност на Вилдерс и потреблението на обществените медии. Но този случай от 2014 година го вкара в съда. През 2016 година той беше наказан за засегнатост на хора от марокански генезис и подбудителство към дискриминация. През 2020 година апелативен съд отхвърли обвиняванията за подбудителство към дискриминация, заявявайки, че виковете са били предизвикани за политическа полза. Твърдението, че господин Вилдерс подбужда ненавист, също беше отхвърлено.

През 2021 година холандският Върховен съд удостовери това решение от 2020 година „ Дори един политик би трябвало да съблюдава главните правила на върховенството на закона и не би трябвало да подбужда към назадничавост “, сподели в присъдата си арбитър Винсент Ван ден Бринк. „ С това изявление той обиди цяла група хора... в тази ситуация поради техния генезис “, добави той. Вилдерс не получи санкция или затвор.

Това не беше първият случай, с който Вилдерс се сблъска. През 2011 година арбитър в Амстердам съобщи, че забележките, направени от политика против и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР