Сравненията между двете кралски снахи Кейт Мидълтън и Меган Маркъл

...
Сравненията между двете кралски снахи Кейт Мидълтън и Меган Маркъл
Коментари Харесай

Кейт и Меган в САЩ: Рокли с деколте тип лодка и бижута на Даяна. Коя изкопира другата?

Сравненията сред двете кралски снахи Кейт Мидълтън и Меган Маркъл са неизбежни.

Битката сред двете на полето на модата и стила стартира още с формалното оповестяване на годежа на принц Хари и холивудската актриса през 2018 година

 

Страстите разумно се пооталожиха с новината, че херцозите на Съсекс напущат Острова и се отхвърлят от кралските си задължения, трофеи и привилегии. Истината е, че по-редките обществени появи на Меган някак си просто не даваха мотив за съпоставения с етърва й, новата принцеса на Уелс.

 

Тази седмица обаче двете дами кръстосаха фешън шпаги в Съединени американски щати, на аления килим, но в разнообразни дни и на разнообразни събития.

 

През уикенда Кейт Мидълтън прикова всички погледи с обувки с кристали на Gianvito Rossi, обеци с изумруди на Asprey и елегантна, само че взета чартърен, рокля.

 

На 2 декември принцът и принцесата на Уелс участваха на церемонията по връчването на премията Earthshot 2022 в Бостън. Призът, основан от принц Уилям и сър Дейвид Атънбъро, се присъжда всяка година на петима спечелили и е за принос в опазването на околната среда, точно поради тази гала английският престолонаследник и брачната половинка му прекараха близо три дни зад окена.

 

Въпреки многото звездни посетители на церемонията, очите на всички бяха приковани в Катрин Уелска, която се появи в яркозелена рокля на марката Solace.

 

Любопитното е, че принцесата е наела елегантната прилепнала рокля от уеб страницата HURR единствено за 74 паунда (91 долара). Това освен е в унисон с убеждението на Кейт, че облеклата би трябвало да се носят повече от един път, а и е част от " зелената " концепция на цялото събитие, като намек към екологичната позиция на модата е и самият цвят на тоалета.

 

Моделът на роклята бе с дълги ръкави, украсена с необятен колан в цвета на тоалета талия и деколте с отворени плещи. 

Подобен тоалет с тъй наречените деколте вид лодка, дълги ръкави и акцент на талията избра да носи и Меган Маркъл броени часове по-късно. И то още веднъж на церемония гала.

 

Наградата Ripple of Hope херцозите Хари и Меган си заслужиха с откровените разкази за живота в кралското семейство и по-точно за опасенията на един от членовете му за цвета на кожата на бъдещите им деца.

 

За награждаването в Ню Йорк Меган бе подбрала снежнобяла одежда на марката Louis Vuitton, която доста подсещаше тази в блестящо зелено на Кейт отпреди няколко дни.

 

Космическата разлика обаче бе в цената. Както споменахме, Кейт бе взела чартърен тоалета си на алегорична цена от $91, промотирайки " рециклираната мода ", до момента в който Меган бе дала стотици хиляди долари за откотюр дизайн на френската марка и то в един - единствен брой, проектиран особено за нея от креативния шеф на Louis Vuitton Никола Гескиер.

 

Но в случай че оставим настрани това " нищожно " разминаване в цената на роклите на кралските снахи, ще видим, че акцентът и при двете падаше върху наследствени бижута от сбирката на принцеса Даяна.

 

Главното бижу в " зелената " визия на брачната половинка на Уилям бе колие с изумруди, принадлежало на майка му. Наследственото украшение датира от 1911 година, когато е харизано на кралица Мери. След което Елизабет II го подарява на лейди Ди като брачен подарък. Чокърът е прочут и с това, че е носен от Даяна като лента за глава по време на обиколка на Австралия дружно с принц Чарлз през 1985 г. 

 

До церемонията по връчването на премиите Earthshot украшението обаче не беше виждано обществено. Предполага се, че Кейт го наследява след гибелта на кралицата като част от бижутата, намиращи се в кралските трезори.

 

Безспорно най-любопитният подробност от визията на Меган бе пръстен с аквамарин, който в миналото също е принадлежал на починалата майка на Хари, принцеса Даяна. Меган носеше скъпия аксесоар на сватбения си ден през май 2018 година, добавяйки бижуто на вечерния банкет на двойката във Frogmore House. Тя също беше снимана с красивия пръстен по време на турнето на Съсекс в Тонга през октомври 2018 година

 

Но дано се върнем на сходните рокли на Кейт и Меган в Съединени американски щати. Противно на мнението на някои международни фешън критици, че актрисата е изкопирала модела от принцесата, то истината е, че е тъкмо противоположното.

 

Именно Меган Маркъл бе тази, която " възроди " деколтето вид " лодка ", трансформирайки го в свое скрито оръжие. Още с появяването си в английското кралско семейство актрисата започна да постанова собствен личен жанр, с който демонстрира по едно и също време класа и съблазън. 

 

Меган съобщи любовта си към тоалетите с деколте „ лодка ” още на сватбата си през май 2018 година, като булчинската ѝ рокля на Givenchy беше точно с такава линия. Последваха голям брой дизайнесрки тоалети с такава линия.

 

Разбира се, този фешън избор разрешава на херцогинята да почита кралския протокол, т.е. да не се разголва прекомерно, само че въпреки всичко да наподобява секси, загатвайки елегантните си плещи.

 

Ето че и принцеса Кейт си разреши сходна фриволност, най-малко ненапълно. Може би това се дължи на обстоятелството, че въпросната рокля е носена на светско събитие и то в Съединени американски щати, страна, по-разкрепостена от Англия.

 

Историческата информация сочи, че привлекателното деколте придобива известност след излизането на кино лентата „ Сабрина “ през 1954 година В него играе чаровната Одри Хепбърн, която се появява с елегантна черна рокля с деколте вид лодка. И мигновено тази визия става нейна запазена марка, а самата тя се трансформира в фешън икона. Каквито безспорно са и Кейт, и Меган. 

 

И тъй като, както доста други процеси, по този начин и стилният има кръгообразен темперамент, добре позабравеното остаряло, в никакъв случай няма да излезе от мода. Може да бъде позабравено, за малко, само че още веднъж " ще се възроди " и то по-стилно от всеки път!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР