Сражението между Украйна и Русия за Донбас и неговият изход

...
Сражението между Украйна и Русия за Донбас и неговият изход
Коментари Харесай

Арестович: Битката за Донбас ще реши изхода на войната, Русия я чака провал

Сражението сред Украйна и Русия за Донбас и неговият излаз ще дефинират третата фаза на войната, която ще приключи със същия неуспех, както и първата. Ситуацията, която съществува със съотношението на сили и средства демонстрира, че не могат да бъдат решени бойните задания. Придвижването на съветските окупационни войски е обвързвано с напътствията от Кремъл и неспособността на военното командване да изясни невъзможността за реализацията на тези военни цели. След като оперативните запаси на съветските агресори бъдат изчерпани, те ще имат опция да правят единствено тактически дейности и да съсредоточат своите старания на политическия и дипломатическия фронт. Това съобщи съветникът на украинският президент Алексей Арестович в своя профил във Facebook.

Арестович бе безапелационен, че войната за Донбас е значима, а нейният излаз ще дефинира идната фаза на войната. Но руснаците още веднъж ги чака неуспех, предвижда той. Те нямат задоволително сили и средства, а военните не могат да кажат това на политическите си началници, които упорстват за нахлуване.

" Те имат три изхода: да останат в защита, да вършат някакви политически изказвания за херсонски национални републики или да продължат опитите за нахлуване. Възможоностите за мирни договаряния към момента са вероятни. Аз мисля, че те ще се насочат към мирни договаряния, ще пробват да се договарят, да ни излъгват и да създадат тип, че всичко това е планувано през цялото време, че административните граници на по този начин наречените ЛНР и ДНР е точно това, към което са се стремили ", акцентира Алексей Арестович.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР