Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич заяви в

...
Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич заяви в
Коментари Харесай

Вучевич: Сърбия ще закупи бронирани превозни средства от Унгария

Сръбският вицепремиер и министър на защитата Милош Вучевич съобщи в Будапеща след среща с унгарския си сътрудник Кристоф Шалай-Бобровницки, че Сърбия ще закупи бронирани транспортни средства от Унгария, а въпреки това е контрактувано да се продават сръбски муниции на унгарската страна, заяви Blic.

„ Днес конкретизирахме съдействието в региона на защитата, най-много във връзка с закупуването на въоръжение и военно съоръжение от двете страни. Сърбия купува от Унгария бронирани механизирани транспортни средства, това, което е належащо за нашите така наречен леки елементи, това, което може да бъде интегрирано в съществуващите ни системи и това, което Сърбия може да модернизира, което е доста потребно по въпроса за сигурността и сигурността на нашата страна. “ - сподели Вучевич.

След срещите в Будапеща сръбският боен министър посочи, че двете страни не престават стратегическото си съдействие, катодобави, че това е съглашение сред сръбския президент Александър Вучич и унгарския министър председател Виктор Орбан.

Вучевич съобщи, че Сърбия е придобила от Унгария нещо " доста потребно за военновъздушните сили и противовъздушната защита ". Той е разискал по-нататъшно съдействие с унгарците в региона на производството и модернизацията на радарни системи и други системи за противовъздушно съоръжение.

„ По искане на унгарската страна Сърбия ще продаде програмата за муниции. Това е доста добре, отнася се за профилирана промишленост на нашата страна и е доста търсена на пазарите, освен тези типичен калибри, само че и най-модерните артикули, свързани с производството на муниции, които Сърбия може да създава дне. “ - сподели още военният министър.

Той съобщи, че двете страни са разискали и актуалната геополитическа обстановка в света и в района, като добави, че Сърбия е изразила пред унгарските си сътрудници загрижеността си по отношение на ситуацията в Косово.

Вучевич съобщи, че Сърбия благодари на унгарския народ и страна за присъединяване на техни членове в частите на КФОР и за " опазването на сръбския народ в Косово " Той пожела триумф на новия пълководец на интернационалните войски в Босна и Херцеговина, който е от Унгария.

Сръбският министър посочи, че Белград, като поръчител на Дейтънското съглашение, е заинтригуван от запазването на мира и стабилността в Босна и Херцеговина, както и в целия район.

Той сподели, че през днешния ден Сърбия и Унгария са образували комисия за военно-техническо съдействие, която ще има срещи два пъти годишно, на които ще се прецизират по-нататъшните стъпки в съдействието.

„ Това не беше протоколна среща, от някаква условност, а нещо, което носи съответни резултати, само че аз съм най-щастлив, че сръбската войска ще бъде още по-добре оборудвана и по този метод Сърбия ще бъде още по-сигурна “, заключи Вучевич. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР