Сръбският тенисист Новак Джокович тази нощ пристигна в Дубай, след

...
Сръбският тенисист Новак Джокович тази нощ пристигна в Дубай, след
Коментари Харесай

Депортираният от Австралия Новак Джокович вече е в Дубай

Сръбският тенисист Новак Джокович тази нощ дойде в Дубай, откакто през вчерашния ден беше депортиран от Австралия.

Сагата с тенисист номер едно в света продължи 10 дни и завърши в неделя сутринта, когато австралийски съд удостовери анулирането на визата му. Не е ясно дали Джокович ще се прибере в родината си или ще отпътува за друга страна.

Тази нощ в Белград се организира протест в поддръжка на сръбския тенисист Новак Джокович, депортиран от Австралия. Думи в поддръжка на сръбския тенисист бяха изписани в продължение на един час на фасадата на най-високата постройка в града.

Арена на светлинното шоу беше небостъргача в комплекса Belgrade On Water, на брега на река Сава в сърцето на столицата. Тази най-висока постройка в страната се трансформира в самобитен екран, на който се развя сръбският трибагреник. Червено-синьото- бяло знаме беше осветено с думите: " Ноле, ти си гордостта на Сърбия ".

Светлинното шоу стартира в 20:00 ч. локално време и завърши в 21:00 ч., като събра огромен брой фенове. Шофьорите спираха на мостовете над река Сава, с цел да снимат спектакъла. Десетки хора в подножието на небостъргача снимаха събитието с телефоните си и си направиха фотоси за спомен.

Световният тенисист номер едно Джокович отлетя за Австралия, с цел да взе участие в шампионат от Големия шлем. Той беше арестуван на летището в Мелбърн на 5 януари, откакто не е показал документи за здравно позволение за имунизация против ковид. След процедурата визата на спортиста е анулирана и той е предизвестен да напусне страната. Джокович оспорва решението на граничните служители на реда в съда и завоюва делото, само че на 14 януари австралийските управляващи взеха решение да лишават визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова тъжба, само че тя беше отхвърлена на 16-ти януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР