Сръбският тенисист Новак Джокович, който преди седмица взе решение да

...
Сръбският тенисист Новак Джокович, който преди седмица взе решение да
Коментари Харесай

Джокович с емоционални слова от САЩ: Тук съм, защото е важно да съхраня нашия спорт

Сръбският тенисист Новак Джокович, който преди седмица взе решение да взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати, приказва пред Ню Йорк Таймс за решението си, ковид и имунизациите.

За разлика от останалите тенисисти Джокович нае голяма къща в гората, която се намира не надалеч от Флашинг-Медоус. Той първо ще взе участие на Мастър 1000 в Синсинати (б.р. който бе изместен в Ню Йорк), а по-късно и на US Open от 31 август до 13 септември. " Почти се бях отказал ", означи Новак. Все отново взех решение да дойда, защото всички медицински прегледи, които прекосих, потвърдиха, че всичко с мен е наред.

Рафаел Надал към този момент се отхвърли от присъединяване, Роджър Федерер също няма да играе, само че поради това, че сега се възвръща от травма. Откритото състезание на Съединени американски щати евентуално щеше да е извънредно постно, в случай че Ноле не се бе навил да взе участие. " Ако съм тук, то това е тъй като е доста значимо да запазя нашия спорт ", сподели той.

Сърбинът дойде в Ню Йорк съпроводен от трима членове на неговия екип, в това число и един от неговите треньори - легендата Горан Иванишевич. Всички те живеят в дома му. " Благодарен съм, че открих тази хубава къща. Супер значимо е да извършите тази инвестиция. Ще съумея да се възвръщам доста по-добре. Ще мога да заставам навън, когато не съм на корта. Видях хотела, в който отсядат множеството играчи. Знам за всички старания, които Американската федерация поставя, само че е мъчно за играчите да не могат да отворят прозореца и да останат затворени в една дребна стая ", съобщи Новак Джокович.

Той приказва и за прекарания ковид, с който се болести около проведения от него Адриа Тур. " Всъщност, единственият ми проблем с имунизациите е, че не желая някой да притиска ръката ми към него. Намирам това за недопустимо, само че това не значи, че съм срещу имунизациите. Знам, че те избавят животи по целия свят. С Адриа Тур се опитахме да изградим нещо с най-хубави планове. Разбира се, че можеше да се случи по-добре, само че до края на живота си ли ще ме упрекват за грешката? Ще приема следствията, само че в случай че имам шанс ще провеждам нов Адриа Тур ", сподели още сръбският тенисист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР