Сръбският тенисист Новак Джокович излезе с изявление в социалните мрежи,

...
Сръбският тенисист Новак Джокович излезе с изявление в социалните мрежи,
Коментари Харесай

Ноле с официално изявление за странните му изцепки и своеволия

Сръбският тенисист Новак Джокович излезе с изказване в обществените мрежи, в което изясни за какво не е спазил карантина по време на престоя си в Белград след 16 декември, когато излиза позитивният му резултат за ковид. Той назова " дезинформация” изявленията, които се появиха в последните дни и е безапелационен, че желае да успокои обществеността.

" Искам да подчертая, че се постарах да осигуря сигурността на всички и организирах навреме проби. Присъствах на баскетболен мач в Белград на 14 декември, след което стана известно, че у редица хора е бил открит COVID-19. Нямах признаци, само че си направих бърз антигенен тест, който беше негативен. Въпреки това си направих и PCR тест.

На идващия ден посетих мероприятие в Белград, с цел да наградя деца, като преди този момент си направих нов тест за антитела, който беше негативен. Нямах никакви признаци, усещах се добре. Нямах към момента резултатите от формалния тест.



На идващия ден, 18 декември, бях в своя тенис център в Белград, с цел да извърша ангажимент към френското издание L’Equipe. Отмених всичките си останали задължения. Спазвах обществена отдалеченост и ограничения, като смъкнах маската си само за фотосесията. На връщане към дома ми след изявлението, с цел да се изолирам за избрания интервал, си дадох сметка, че съм направил неточност. Трябвало е да откажа този ангажимент, само че не желаех да заблуждавам представителите на изданието.

Живеем в сложни времена на световна пандемия и от време на време пораждат такива неточности. Предоставихме спомагателна информация на държавното управление на Австралия. Повече няма да разясня нищо по тематиката от почитание към Австралия, управляващите и настоящата процедура. Да играя в Мелбърн за мен е постоянно чест и привилегия. Просто желая опцията да играя с най-хубавите пред една от най-хубавите публики в света”, приключва лидерът в международната класация и притежател на 20 трофеи от Големия шлем – Новак Джокович.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР